Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αποκάλυψη τώρα! Μπορεί ο ελληνικός λαός να αντέξει τις μεγάλες αλήθειες;

Πριν μερικές ημέρες γράφαμε αυτολεξεί και χωρίς να ξέρουμε το «γλέντι» που μας επιφύλασσαν οι αδυσώπητες αγορές: «Ίσως η μόνη διέξοδος του Σαμαρά είναι να βγει και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι δηλαδή οι δανειστές βάζουν μπουρλότο στις 5ετείς θυσίες του και ζητούν νέα μέτρα. Ο ίδιος έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποτραπεί αυτό το σενάριο, ας αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει και ο καθένας ας πληρώσει τα επίχειρα των αποφάσεών του. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ξεσκεπαστεί την επόμενη των εκλογών όταν θα πρέπει να κάνει κυβέρνηση και θα βλέπει την απόδοση των ομολόγων στο 10% και τους δανειστές να ζητούν νέο μνημόνιο».

Επιμένουμε και τώρα. Ο Σαμαράς πρέπει να βγει και να μιλήσει στον ελληνικό λαό. Με διάγγελμα, με συνέντευξη στην τηλεόραση με… ντουντούκα στους δρόμους. Πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια. Ένα κι ένα κάνουν δύο, αυτή είναι η κατάσταση και ας αποφασίσει ο λαός.

Εύκολες αποφάσεις δεν υπάρχουν. Ειδικά αυτή την περίοδο και ειδικά για τον Σαμαρά που όπως και ο ίδιος έχει πει πήρε την χειροβομβίδα και την απασφάλισε.

Ε, λοιπόν, έχει στα χέρια του ακόμη μία και πρέπει να πάρει τις πολύ δύσκολες αποφάσεις. Το πρώτο βήμα το έκανε χθες με την ψύχραιμη τοποθέτησή του και με το μήνυμα πολιτικής σταθερότητας που έστειλε. Αλλά δεν αρκεί. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες και οι αλήθειες ακόμη δυσκολότερες. Μπορεί, όμως, ο ελληνικός λαός να αντέξει τις μεγάλες αλήθειες ή είναι έτοιμος για να… αποπλανηθεί ακόμη μια φορά; Ποιες είναι οι αλήθειες κατά τη γνώμη μας; Διαβάστε τις και μπορεί να μη σας αρέσουν αλλά αυτές είναι:

1.Η ελληνική αγορά είναι ρηχή. Δεν αντέχει κραδασμούς και είναι έτοιμη να καταρρεύσει με την παραμικρή αναταραχή. Το κουνούπι της Κίνας να φταρνιστεί θα κρυολογήσουμε όλοι.

2.Οι αγορές κάνουν κουμάντο στην παγκόσμια οικονομία. Αυτές οι απρόσωπες αγορές που έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι. Και άμα θέλουν να μας θάψουν θα το κάνουν. Εδώ ο Σόρος μόνος του οδήγησε σε κατάρρευση την βρετανική λίρα στο ελληνικό… ευρώ θα κωλώσουν;

3.Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει την κρίση. Είναι καλύτερα απ’ ότι το 2012, αλλά δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτούνται. Δεν είναι βιώσιμη η οικονομία μας, έχουμε ανάγκη τις αγορές και σ’ αυτές θα απευθυνθούμε.

4.Δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα να βγει από τον σφιχτό εναγκαλισμό της τρόικας. Το θέλουμε πάρα πολύ όλοι οι Έλληνες, ζούμε τη στιγμή που θα τους πούμε «άντε στο διάβολο», αλλά δεν έχουμε ακόμη τη δύναμη να το κάνουμε.

5.Έχουμε ανάγκη από πιστωτική γραμμή, δηλαδή από νέα βοήθεια πιθανώς και με νέους όρους; Ναι την έχουμε αυτή την ανάγκη όσο δεν μπορούμε να βγούμε και να δανειστούμε. Και με τέτοια επιτόκια δεν δανείζεσαι ούτε σεντ.

6.Πρέπει να διαπραγματευτούμε με την τρόικα για το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα αυτονομίας αλλά αργά – αργά. Δεν είμαστε ακόμη ανεξάρτητοι, χρειαζόμαστε βοήθεια.

7.Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις που όλο αφήνουμε στη μέση. Αυτό είναι μονόδρομος.

8.Πρέπει να τους στείλουμε στο διάολο και να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος; Μακάρι να μπορούσαμε και θα ψηφίζαμε και ΣΥΡΙΖΑ με τα δύο χέρια. Όμως, δεν μπορούμε. Αν το κάνουμε απλά θα μαζεύουμε τα κομμάτια μας.

9.Είμαστε ένας λαός αλλοπρόσαλλος. Που είναι έτοιμος να τα κάνει όλα μπάχαλο επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο ο οποίος όμως οδηγεί στον γκρεμό. Αν δεν αλλάξει αυτό θα βουλιάξουμε.

10.Και δέκατο και κυριότερο. Οι δανειστές μας έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά από το 2010. Σιγά μην διακινδυνεύσουν να χάσουν τα λεφτά τους. Σιγά μη μας αφήσουνε με λυμένα τα λουριά. Η εποπτεία θα είναι μακρά και θα διαρκέσει χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια, όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.

Η Ελλάδα έχει αλλάξει. Με θυσίες απίστευτες, με έναν ελληνικό λαό να είναι σε δύσκολη κατάσταση. Με αντοχές στο μηδέν. Όμως, δεν κατέρρευσε. Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτά που περάσαμε ήταν εφιάλτης είναι γελασμένος. Η χρεοκοπία είναι χίλιες φορές χειρότερη. Η αδυναμία πρόσβασης στις αγορές, η αδυναμία να πληρώσουμε συντάξεις, μισθούς και τα χρεολύσιά μας είναι ο πραγματικός εφιάλτης.

Ας τα πει ο πρωθυπουργός αυτά στον ελληνικό λαό και αυτός με ψυχραιμία ας αποφασίσει τι θέλει. Το δύσκολο δρόμο που όμως δεν οδηγεί στο χαμό ή τον εύκολο που θα καταστρέψει την πατρίδα;
------------------------------
Πηγή: antinews.gr
------------------------------