Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δημήτρης Κατσικάρης - «Η Μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου είναι έτοιμη»

Δημήτρης Κατσικάρης
                                                       τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων


                                                                                                        Πειραιάς, 11-10-2014

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            «Η Μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου είναι έτοιμη»

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ερωτηθείς -μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου- σχετικά με τη μελέτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου - Τροιζηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Πόρου και την σύμφωνη γνώμη - απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανέλαβε -επιστρατεύοντας τα στελέχη των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας- τη σύνταξη μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου - Τροιζηνίας -πράγμα που έγινε.

Η μελέτη αυτή ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ και στη διάθεση του Δήμου Πόρου, όπως γνωρίζουν από το καλοκαίρι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, νυν και τέως.

Θεώρησα σκόπιμο και δεοντολογικό να μην την αποστείλω στο Δήμο Πόρου προς εξέταση και έγκριση λίγες μέρες πριν την εκπνοή της θητείας μας, αφού τόσο η δημοτική όσο και η Περιφερειακή αρχή είχε αλλάξει και, άρα, κατά τη γνώμη μου, για λόγους δημοκρατικής νομιμότητας και ηθικής τάξεως, θα έπρεπε να εξεταστεί από τις νέες αρχές που προήλθαν από νωπή λαϊκή εντολή.

Ο Δήμος Πόρου -αν ενδιαφέρεται ακόμη για τη μελέτη που ο ίδιος ζήτησε να συνταχθεί και αντιμετωπίζει συνολικά τα τεράστια προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού- μπορεί όποτε θέλει να την αναζητήσει στον νυν Αντιπεριφερειάρχη Νήσων (και Ποριώτη) κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ και με βάση αυτή -αν συμφωνεί ο Δήμος Πόρου και χρηματοδοτήσει η νέα Περιφερειακή Αρχή- μπορούν ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριστικής αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων του Βιολογικού καθαρισμού»