Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αγοραπωλησίες και χρήση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Οι προαύλιοι χώροι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), είναι οι καλύτερες «κρυψώνες» για την συναλλαγή και την χρήση ναρκωτικών.
Κοινό μυστικό;
 
Περπατώντας ανάμεσα σε παλιά κτίρια με «γωνιές» και στενά, έλλειψη αστυνόμευσης εντός (λόγω ασύλου) , «τυφλές μεριές» που παρέχουν κάλυψη σε συνδυασμό με τα δέντρα, οι μπάρες και τα προστατευτικά κικλιδώματα για τα έργα του μετρό, είναι ότι καλύτερο για τέτοιες …«δουλειές».

Παράδειγμα; Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από το «τούνελ» της θεολογικής σχολής και να μη δεις στο έδαφος χρησιμοποιημένες σύριγγες! Είναι φρικτό και υπάρχουν παντού!

Κάτι πρέπει να γίνει για να διαφυλαχτούν πρώτα οι φοιτητές, αλλά και ο  θεσμός και η αξία του χώρου του Πανεπιστημίου.

Προχθές σε υπαίθριο χώρο του πανεπιστημίου,  συνελήφθησαν δύο άντρες, στη διάρκεια μεταξύ τους συναλλαγής, που αφορούσε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Ένας  22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσόν προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών και μικρή ποσότητα κάνναβης και ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, την οποία είχε μόλις προμηθευτεί από τον έτερο συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτι, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος. Οι αρχές πρέπει να δουν το πρόβλημα και να μην είναι αδιάφορες…
-------------------------------
Πηγή:  enallaxnews.gr
-------------------------------