Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ

                         Δημήτρης Κατσικάρης
                                                       τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων


                                                                                                        Πειραιάς, 13-10-2014

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου είναι στα χέρια της νέας Περιφερειακής αρχής, η οποία οφείλει να αποφασίσει για την τύχη της»

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απαντώντας στη δήλωση του νυν Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου, με την οποία υποστηρίζει ότι η μελέτη για την επίλυση των προβλημάτων της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου - Τροιζηνίας… δεν είναι υπογεγραμμένη,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρου ότι «η μελέτη αποκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού Πόρου δεν υπάρχει υπογεγραμμένη», προφανώς δεν έχει σχέση με τη δική μου ανακοίνωση ότι Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!

Άλλο πράγμα είναι αν η μελέτη είναι έτοιμη - που σαφέστατα είναι και μπορεί άμεσα να τεθεί στη διάθεση του Δήμου Πόρου - και άλλο αν είναι υπογεγραμμένη και θεωρημένη, από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που την συνέταξαν, ανταποκρινόμενες στο αίτημα του Δήμου Πόρου.

Η μελέτη είναι έτοιμη από τον Αύγουστο. Παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων από τους μηχανικούς των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών που την συνέταξαν -και έτσι έλαβα γνώση και εγώ, ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.

Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι τότε, θεωρήσαμε ηθικά και δεοντολογικά σωστό, να μην προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα δέσμευε τις νεοεκλεγμένες διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Πόρου, που σε λίγες μέρες αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για μια σημαντική μελέτη -που δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στο Δήμο Πόρου, την Περιφέρεια και τον φορολογούμενο πολίτη- δεν πρέπει επίσημα να λάβει γνώση ο Δήμος Πόρου που την ζήτησε, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, να εξεταστεί, να διορθωθεί ενδεχομένως και σε κάθε περίπτωση να αποτελέσει ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση ενός μείζονος προβλήματος…

Πιστεύω και ελπίζω, ότι στο πλαίσιο της κοινής λογικής, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κάνουν ότι πρέπει για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Βιολογικού καθαρισμού Πόρου - Τροιζηνίας και η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει τελικά σε αυτό το μείζον πρόβλημα το Δήμο Πόρου, για να μην συνεχιστεί η «πονεμένη» αυτή ιστορία, όπως σωστά τη χαρακτηρίζει ο φίλος μου Τάκης Χατζηπέρος».