Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Κοίτα Ποιός Μιλάει .....Χωρίς Ντροπή.....

Σε σημερινή δημοσίευσή της η μείζων αντιπολίτευση {Νέα Πορεία Όραμα και Έργο} ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει : 

Η ευχάριστη εξέλιξη επετεύχθη χάρη, στις συντονισμένες ενέργειες και σποφάσεις, των νέων Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών του νησιού.
Την προσπάθειά τους βοήθησαν βέβαιτα, τα γνωστά παπαγαλάκια του Διαδικτύου.
Επειδή στις 16 Οκτωβρίου αρχίζει η μεταφορά των μαθητών των Κυθήρων στα σχολεία τους, δηλαδή με καθυστέρηση ενός και πλέον μηνός, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!!!
Είναι πράγματι μεγάλη επιτυχία, των νέων αρχών, με επικοινωνιακά τρικ, με συντονισμένη προπαγάνδα, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας!
Τα προηγούμενα χρόνια με καθυστέρηση 2-3 ημερών, ξεσηκώνονταν και οι πέτρες!
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της νοοτροπίας μας, να μας ενδιαφέρει το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο!

Από ότι γνωρίζουμε όλοι εκτός μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου. που εκδόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, όλα τα υπόλοιπα, νόμος, έγγραφα, διευκρινιστικές οδηγίες και εγκύκλιοι είχαν εκδοθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 και ήταν απόλυτα γνωστές και από την περιφέρεια και από τον Δήμο και αφορούσαν όλα εφαρμογές του ψηφισθέντος νόμου το 2013.{Όλα τα σχετικά νόμος-εγκύκλιοι-διατάξεις-κ.λ.π. ΕΔΩ}

Για το 2014 υπήρχε ρητή εντολή προς όλες τις περιφέρειες να εφαρμόσουν απόλυτα όλες τις διατάξεις και σχετικές εγκυκλίους με εξαίρεση την τελευταία εγκύκλιο της 20ης Σεπτεμβρίου η οποία έδινε ένα μικρό περιθώριο διαπραγμάτευσης των συμβάσεων με μία ελαφριά προς τα άνω προσθήκη.

Η γενική απορία είναι εδώ και πολύ καιρό, και την έχουμε εκφράσει επανειλημμένα, γιατί η απερχόμενη περιφερειακή αρχή με την συνεργασία της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν είχαν τακτοποιήσει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τον περασμένο Ιούνιο, αν και φυσικά η δημοτική αρχή όπως είχε δηλώσει και την περσινή χρονιά δεν έχει πλέον ουδεμία πρόσβαση η ευθύνη στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και το όλο θέμα ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην περιφέρεια....

Το να κάνεις διοίκηση είναι δύσκολο αλλά το να κάνεις αντιπολίτευση με γελοίες παραθέσεις και να κατηγορείς τις δημοσιεύσεις στον τύπο η το διαδίκτυο, την στιγμή που γνωρίζεις από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα τότε πραγματικά προκαλεί το γέλιο και τον οίκτο όσων το διαβάζουν.

Και αφού επί οκτώ έτη κάθε χρονιά γινότανε και ένα μικρό "πάρτυ" με την μεταφορά και εξασφαλίζονταν και κάποιοι "σιγουροι" ψηφοφόροι εφέτος τα πράγματα σφίξανε τα "πάρτυ" τέλειωσαν και η πολιτεία απεφάσισε ότι "ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ" - "take it or leave it" - και πολύ καλά έκανε, και η πολιτεία και η περιφέρεια. Ένας υπάρχων νόμος πρέπει να ακολουθείται και να εφαρμόζεται για είναι νόμος ιδιάλλως απλά είναι ένα ακόμη κουρελόχαρτο.

Και μια και μιλάμε για νόμους καιρός είναι πια και μιά και ξεκίνησε να εφαρμοσθεί και ότι λέει ο νόμος για εσωτερική συγκοινωνία, με τα οχήματα της δημοσίας χρήσεως του νησιού, και να μπορεί έτσι και ο κοσμάκης να εξυπηρετείται χειμώνα - καλοκαίρι, και ίσως και έτσι μειωθούν και τα έξοδα της πολιτείας από κάποια δρομολόγια για μαθητές, {οι οποίοι θα μεταφέρονται δωρεάν με ένα αντίστοιχο τίμημα που θα καταβάλλεται από την πολιτεία - Δήμο η Περιφέρεια}. 
Δηλαδή ένας συνδυασμός μισθωμένων οχημάτων αλλά και υπάρχουσας συγκοινωνίας χωρίς καμία επιβάρυσνη των μαθητών αλλά και ταυτόχρονης εξυπηρέτησης των κατοίκων.

Και αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο, το πραγματικό περιεχόμενο που ήταν "θαμμένο" για πολλά χρόνια τώρα, και επέτρεπε στον καθένα να "αλωνίζει" και να πουλάει μούρη με σάπιες βάσεις, παχιά λόγια και πλήρη ανικανότητα, που τώρα πια βγαίνει και διεκδικεί την κανονική του θέση την θέση που δικαιώνει τους πολίτες και ξεσκεπάζει όλη την κόπρο που μόλυνε την κοινωνία με την δυσωδία της.

Για αυτό λοιπόν ας κοιτάξουμε καλά "Ποιός μιλάει" γιατί έχει σημασία να είμαστε ξύπνιοι και να πάψουμε να ζούμε με τα παραμύθια του παρελθόντος. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και είναι πια ΕΔΩ... και όχι στα σύννεφα.
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------