Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - «Μεγάλο πρόβλημα λόγω της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία των Κυθήρων »



                                       


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Μεγάλο πρόβλημα λόγω της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία των Κυθήρων »

Αναστάτωση και αγανάκτηση επικρατεί στη κοινωνία των Κυθήρων και δη στους μαθητές (Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου) και στους γονείς τους διότι δεν έχουν διατεθεί μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα) για τη μεταφορά των μαθητών , με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι μαθητές να μεταβούν στα σχολεία τους, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς .
 
Τα Κύθηρα είναι ένα νησί με μεγάλες αποστάσεις και έχει περίπου  60  διασκορπισμένους οικισμούς , γεγονός που καθιστά αναγκαία τη μεταφορά των μαθητών με μεταφορικά μέσα.

Λόγω της μη διάθεσης μεταφορικών μέσων, από 11/9 που άρχισε   η σχολική χρονιά, μόνο ένα 10-15% των μαθητών μεταβαίνουν στα σχολεία και  κυρίως αυτοί που διαμένουν κοντά στο σχολείο τους. Οι υπόλοιποι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα μετάβασης στο σχολείο  λόγω και της μεγάλης οικονομικής κρίσης, που πλήττει τον Ελληνικό λαό. 

Το θέμα αυτό επιβαλλόταν να είχε επιλυθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για να μην υπάρξει πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.

Λόγω της κατάστασης αυτής από τις 28/9/2014 δεν πηγαίνει κανένας μαθητής στο σχολείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και φυσικά, όλη αυτή η τακτική  έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών.

Γι αυτό επιβάλλεται το ταχύτερο δυνατό να διατεθούν μεταφορικά μέσα ώστε να μη στερούνται  οι μαθητές την εκπαίδευσή τους.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.Θα φροντίσετε το ταχύτερο δυνατό να διατεθούν μεταφορικά μέσα, για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους;
2.Θα εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση, των μαθητών των Κυθήρων, σ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο; 

1/10/2014                                                Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                  ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ