Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Μια Παλιά Αδικία...... Θα υπάρξει άραγε ποτέ διόρθωση ;;;;;

Σήμερα έγινε με κάθε επισημότητα η ονοματοδοσία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΩΝΑΣΗΣ».

Παράλληλα ακούστηκε πάλι η διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου ότι το έργο της επιμήκυνσης του Αερολιμένος βρίσκεται σε πρόοδο συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της προηγουμένης περιφερειακής αρχής


Δεν παύει το Αεροδρόμιο να αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα του τόπου μας και θα πρέπει να θυμηθούμε τους ανθρώπους που το ξεκίνησαν και υλοποίησαν αυτό το όραμα και που βρίσκονται ακόμη ανάμεσα μας και αξίζουν της τιμής και της απέραντης εκτίμησης μας στα πρόσωπα τους.

Στο σημείο αυτό να μου επιτρέψετε να αναφέρω μια αδικία που έλαβε χώρα στην ίδρυση του Αεροδρομίου και που ίσως αγνοείται από τους σημερινούς κατοίκους,

Προκειμένου να ιδρυθεί το Αεροδρόμιο κάποιες ιδιοκτησίες που υπήρχαν στην περιοχή παραχωρήθηκαν{μεταξύ αυτών και κάποιοι ενεργοί αμπελώνες}με την υπόσχεση ότι η Εγχώριος Περιουσία θα τους παραχωρούσε κάποια ισότιμα τιμάρια σε κάποια άλλη περιοχή.

Πέρασαν από τότε 43 ολόκληρα χρόνια, μια ολόκληρη ζωή, και ακόμα οι άνθρωποι εκείνοι που πλήγησαν δεν έχουν πάρει εκείνο που τους υποσχέθηκαν.

Ο Νέος Δήμαρχος και η Διοίκηση της Εγχώριας περιουσίας ας εξετάσουν με σωστό βλέμμα το παλιό αυτό θέμα και στα πλαίσια της τιμιότητας απέναντι στους πολίτες ας αποκαταστήσουν μία ακόμα αδικία απέναντι σε κάποιους πολίτες των Κυθήρων.
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------