Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στα δυτικά και νότια της χώρας από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο, κυρίως γύρω από την Κέρκυρα, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η περιοχή των Κυθήρων και η Κρήτη.

«Δεν θα είναι οι χειρότερες βροχές που έχουμε δει ωστόσο είναι πιθανό κάποιες περιοχές να αντιμετωπίσουν προβλήματα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές, ενώ βροχερός αναμένεται ο καιρός και στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

Βροχές αναμένονται και στην Αττική «αλλά χωρίς την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», επισημαίνει ο κ. Λάλος.

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Παρασκευή σταδιακά από τα βορειοδυτικά της χώρας και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:
Όσον αφορά στη Μακεδονία και τη Θράκη, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη
θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική
θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
-----------------------------
Πηγή: nooz.gr
-----------------------------