Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Και για ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ συζήτησαν Σαμαράς - Βενιζέλος!

Και για ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ συζήτησαν Σαμαράς - Βενιζέλος!
Μπορεί οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η Κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα με το άνοιγμα της Βουλής να επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα, που κινείται γύρω από την διαδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πρόωρες Εκλογές, να σταθεροποιήσουν το εσωτερικό πολιτικό τοπίο, που τελευταία μοιάζει με "κινούμενη άμμο" και να στείλουν μήνυμα εντός και εκτός της Χώρας, ότι εξακολουθεί να διατηρούν τον έλεγχο των εξελίξεων, ωστόσο φαίνεται, πως έχουν και μια ακόμη κίνηση στο μυαλό τους. Αυτή ενός στοχευμένου ανασχηματισμού... 

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το epoli.gr, Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκτός της συγκεκριμένης απόφασης που έλαβαν, χθες το απόγευμα, συζήτησαν εκτενώς και για την πιθανότητα ενός ανασχηματισμού. 

Η βασική παραδοχή, που είναι εμφανής και στην κοινωνία, είναι ότι συγκεκριμένοι Υπουργοί που μπήκαν στην Κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορούν να ακολουθήσουν το "βηματισμό" της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα αυτή να δείχνει ότι έχει μείνει από "μεταρρυθμιστική βενζίνη"... 

Οι "φευγάτοι" Υπουργοί - Τα "νέα" ονόματα...
Ποιοι είναι οι Υπουργοί, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στη μεταρρυθμιστική λογική της Κυβέρνησης; 

Πρώτος και καλύτερος ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μόνον προβλήματα έχει δημιουργήσει. 

Δυστυχώς, όμως, για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο προβλήματα υπάρχουν και με τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να βρει "κοινή συνισταμένη" με τον Πρωθυπουργό, κάτι που είχε πετύχει σε απόλυτο βαθμό ο προκάτοχός του, Γιάννης Στουρνάρας. 

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος σκέφτονται ένα μίνι ανασχηματισμό. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του epoli.gr, εφόσον τελικά επιλεγεί ο …"χειρουργικός ανασχηματισμός" έπεσαν στο τραπέζι και τα πρώτα ονόματα: 

Για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ακούγεται αυτό του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει καταφέρει τα θέμα του Δημοσίου να μην αποτελούν "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις της Χώρας με τους πιστωτές. 

Για τη θέση του, συζητήθηκε το όνομα του τ. Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει και τον κ. Αργύρη Ντινόπουλο, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης παραμείνει στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ. 

Τέλος, για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας τα φαβορί είναι τρία: Οι κ.κ. Κώστας Μαρκόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.    
--------------------------------
Πηγή: epoli.gr
--------------------------------