Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

9 + 1 περιπτώσεις απολύσεων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

9 + 1 περιπτώσεις απολύσεων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων
Εννιά συν μια περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν απολυθεί από τις αρχές του 2014, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το epoli.gr. 
 Ειδικότερα, το οκτάμηνο (Ιανουάριος - Αύγουστος) του τρέχοντος έτους, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 562 υπάλληλοι, ενώ κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για τους ίδιους λόγους 351 υπάλληλοι (133 το 2012 και 218 το 2013). 


Στις ανωτέρω απομακρύνσεις περιλαμβάνονται περιπτώσεις υπαλλήλων, που υπέπεσαν σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα και καταδικάστηκαν τελεσίδικα και αμετάκλητα, καθώς επίσης και περιπτώσεις υπαλλήλων που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί μακρόν από τις υπηρεσίες τους ή εξαπάτησαν το Δημόσιο, καθώς κατά την πρόσληψη ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη "κατασκεύασαν" πλαστούς τίτλους ή παραποίησαν τους αληθινούς τους τίτλους σπουδών ή άλλα απαραίτητα για το διορισμό τους πιστοποιητικά. 

Οι 9 + 1 περιπτώσεις 
Ενδεικτικές περιπτώσεις υπαλλήλων, που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο από τις αρχές του έτους, αποκαλύπτει, σήμερα, αποκλειστικά το epoli.gr: 

1. Υπάλληλος εφοριακός, που κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων εξαπάτησε την Υπηρεσία με το τέχνασμα της έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων για δήθεν πληρωμή Δήμων και ιδιοποιήθηκε σε βάρος του Δημοσίου παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους άνω των 150.000 ευρώ, δημιουργώντας αντίστοιχο ισόποσο έλλειμμα στη διαχείριση του ταμείου. 

2. Υπάλληλος εκπαιδευτικός, που προήδρευε σε πειθαρχικό συμβούλιο, διότι αλλοίωσε πειθαρχική απόφαση, προκειμένου να ευνοήσει πειθαρχικώς διωκόμενη υπάλληλο και δεν την κοινοποίησε στα αρμόδια όργανα της Διοίκησης (Υπουργό, Γ.Ε.Δ.Δ.), προκειμένου να ασκήσουν ένσταση υπέρ της Διοίκησης. 

3. Υπάλληλος εφοριακός, διότι προέβη σε αλλοίωση στοιχείων φορολογουμένου.

4. Υπάλληλος εκπαιδευτικός, διότι εντός του χώρου του σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια με απρεπείς χειρονομίες στα γεννητικά της όργανα. 

5. Υπάλληλος εκπαιδευτικός, διότι προέβη σε πλαστογραφία μετά χρήσεως ξενόγλωσσου πτυχίου και σε υποβολή ψευδούς υπευθύνου δηλώσεως. 

6. Υπάλληλος εφοριακός, διότι χρηματίστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. 

7. Υπάλληλος τελωνειακός, διότι παρέβη το καθήκον του κατά την εισαγωγή πετρελαιοειδών. 

8. Υπάλληλος Δήμου, που πέραν των δύο ετών υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 126.608,27 ευρώ και πλαστογράφησε το ίδιο χρονικό διάστημα διπλότυπα είσπραξης που αφορούν πολιτογραφήσεις αλλοδαπών. 

9. Υπάλληλος Δήμου, που δημιούργησε ταμειακό έλλειμμα ύψους 374.671,94 ευρώ και επιχείρησε να αλλοιώσει και να αποκρύψει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα πληρωμών.

10. Υπάλληλος Δήμου, που κατήρτισε πλαστά έγγραφα, πλαστογράφησε υπογραφές επ’ αυτών ώστε να υπάρχει νομιμοφάνεια, και υπεξαίρεσε χρήματα συνολικού ύψους 327.000 ευρώ.
----------------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------------