Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά των γυναικών στα 20 και σε άλλες στα 50;

Οι δύο παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνιση άσπρων τριχών...  
 
Ενα πρόβλημα που απασχολεί όλους τους άνδρες και τις γυναίκες. Αλλους αργότερα, άλλους πολύ νωρίτερα στη ζωή τους, αφού άλλοι έρχονται αντιμέτωποι με το φαινόμενο μετά τα 50 τους χρόνια και άλλοι πριν καλά καλά κλείσουν τα 20 τους.
 
 
Σύμφωνα με σχετική έρευνα εταιρείας προϊόντων περιποίησης μαλλιών το πότε θα γκριζάρει ένας άνθρωπος μπορεί να εξαρτηθεί από τον τρόπο ζωής του και τη δουλειά του. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη ο μη επαρκής ύπνος και η κόπωση μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης του θύλακα. 
Επίσης, κάποιο ρόλο μπορεί να παίζει και η εργασία, αφού όπως διαπιστώθηκε οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα ήταν πιο πιθανό να γκριζάρουν στα 30 τους, ενώ όσες εργάζονται στον τομέα της ψυχαγωγίας στα 27 τους.
 
Επίσης, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες κατά μέσο όρο βγάζουν τις πρώτες άσπρες τρίχες τους στην ηλικία των 33 ετών και συγκεκριμένα οι κοκκινομάλες στα 30, οι μελαχρινές στα 32 και οι ξανθιές στα 35. Μία στις τέσσερις γυναίκες αντικρύζουν την πρώτη άσπρη τρίχα στα 21 τους, ενώ μια στις τέσσερις μετά τα 25.
----------------------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.com
----------------------------------------------