Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.

Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου εορτή της Μεγαλόχαρης της Μυρτιδιώτισσας, οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της. Επίκεντρο των εορτασμών το Ιερόν Προσκύνημα των Μυρτιδίων, στις δυτικές ακτές των Κυθήρων, η πνευματική Ακρόπολις της νήσου, όπου ευρέθη και φυλάσσεται το πολυτιμότερο των Κυθηρίων κειμήλιο, η Ιερά Εικών της Θεομήτορος, η Μυρτιδιώτισσα, πηγή απείρων θαυμάτων ανά τους αιώνες και σημείο αναφοράς των απανταχού Γης Κυθηρίων.


Το απόγευμα της Τρίτης 23-9-14 τελέστηκε η ακολουθία του μικρού εσπερινού εις το καθολικό της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Μεγαλόχαρης. 

Στη συνέχεια χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου καί Ἰκαρίας Κρήτης κ.Εὐσεβίου καί συγχοροστατούντων τῶν παρισταμένων Ἱεραρχῶν η Ἀκολουθία του Μεγάλου Ἀρχιερατικοῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τό νέον Καθολικόν τῆς Ἱερᾶς Μονῆς. Ωρα 10 μ.μ.τελέστηκε Ἱερά Ἀγρυπνία εἰς τό Καθολικόν τῆς εὑρέσεως τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς Μυρτιδιωτίσσης μέχρι 2ας πρωϊνῆς. 24-9-2014, ὥρα 7 π.μ. τελέστηκε η Ἀκολουθία του Ὄρθρου καί ἐν συνεχείᾳ Ἀρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης καί Σφακίων κ.Εἰρηναίου.












Ακολούθησε Ἱερά Λιτάνευσις τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης πέριξ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς .Στις φετινές Εορταστικές Εκδηλώσεις κρίθηκε η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Π.Ν. καθώς και αγήματος απόδοσης τιμών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο και Προστάτιδα των Κυθήρων Παναγία Μυρτιδιώτισσα, μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη. 

Η συμμετοχή του Π.Ν. ζητήθηκε ειδικά για φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα (1864) καθώς το ΠΝ συμμετείχε σε όλες τις αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις.Παρεβρέθησαν Αξιωματικοι Υπαξιωματικοι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νησιού που συμμετείχαν στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Μυρτιδιώτισσας. 

Με την παρουσία του τίμησε ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κύριος Κατσαφάδος που με πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και είθε η Παναγία μας να μας έχει κάτω από την σκέπην της.















Το ραδιόφωνο του RADIO ADELIN 107,3 σας εύχεται με την σειρά του, ιδιαίτερα στους εορτάζοντες αλλά και σε όλο τον κόσμο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . 
--------------------------------------------
Πηγή: AdelinFm-Τάκης Πολίτης
--------------------------------------------