Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λίγη προσοχή και περισσότερη επιμέλεια από την Δημοτική αρχή

Από την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στα Κύθηρα και Αντικύθηρα δύο τηλεοπτικά συνεργεία.

Ένα του ALPHA TV για την εκπομπή "Κυριακή στο Χωριό" και ένα του 4E TV για το γύρισμα ντοκυμανταίρ της σειράς "Στον Τόπο που Γεννήθηκα" που θα προβληθεί σε 2 εκπομπές 1 ώρας και 15 λεπτών εκάστη για τα Κύθηρα και μία ακόμη ξεχωριστή για τα Αντικύθηρα, καθώς και δύο εκπομπές της σειράς "Τα Μοναστήρια του Τόπου μου" με μία εκπόμπή αφιερωμένη αποκλειστικά στην Μονή Μυρτιδίων και την έτερη αφιερωμένη στα υπόλοιπα Μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες των Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Όπως γνωρίζετε όλοι, ο τηλεοπτικός φακός κάποιες φορές είναι ανελέητος και καθώς τραβάει μπορεί να φανερώσει και θέματα που ενοχλούν.


Και ένα θέμα που εξακολουθεί να ενοχλεί και το μάτι και την μύτη, είναι η ύπαρξη ξεσκέπαστων και γεμάτων κάδων απορριμμάτων σε κάποια σημεία του νησιού.

Πληροφορούμεθα ότι σε ένα από τα κεντρικά σημεία του νησιού, στο Λιβάδι, η απαράδεκτη κατάσταση εξακολουθεί να υπάρχει και η αδυναμία περισυλλογής δεν έχει αντιμετωπισθεί ακόμα.

Είναι γνωστή η κατάσταση των απορριμματοφόρων οχημάτων αλλά πρέπει να βρεθεί άμεση λύση έτσι ώστε να σταματήσει πια το νησί να πληρώνει "αμαρτίες γονέων". Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος και ο τοπικός πρόεδρος πρέπει κάτι πια να κάνουν και να λήξει η κατάσταση αυτή που επικρατεί στην συγκεκριμμένη περιοχή. 

Επιπρόσθετα και οι πολίτες κάτοικοι καθώς και οι επαγγελματίες πρέπει να φερθούν με σύνεση και να βοηθήσουν έτσι ώστε να ανατραπεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα.{Βέβαια θα ήταν δυνατόν να έριχναν και μια ματιά σε Καραβά και Αυλαίμωνα όπου επικρατεί ακριβώς το αντίθετο......}

Θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ότι οι περισσότεροι Δήμοι, ειδικά νησιώτικοι, έχουν αναθέσει το θέμα αποκομιδή σε ιδιώτες. Φυσικά η όλη υπόθεση δεν γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και υπάρχουν αρκετές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που πιθανόν μπορεί να διαρκέσουν ίσως και ένα ολόκληρο χρόνο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται άμεση και ριζοσπαστική λύση εδώ και τώρα.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------