Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο.......

Όπως είναι γνωστό από Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στα νησιά μας το τηλεοπτικό συνεργείο της 4Ε TV το οποίο εκτελεί γυρίσματα στα πλαίσια των εκπομπών "Στον Τόπο που Γεννήθηκα" και τα "Μοναστήρια του τόπου μου".

Στα πλαίσια των γυρισμάτων είχε προγραμματισθεί να παρθούν μερικά πλάνα από το "ξεχασμένο" Βυζαντινό Μουσείο στα Κάτω Λιβάδι έχοντας σαν μοναδικό σκοπό και μόνον την μεγαλύτερη προβολή του τόπου.

Πλην όμως περίμενε μιά έκπληξη το συνεργείο διότι η αρμοδία υπάλληλος αρνήθηκε ευγενικά την λήψη λόγω ρητών εντολών της 2ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Σε επικοινωνία με την προϊσταμένη της 1ης εφορίας, κυρία Βαιλική Παπαγεωργίου, διεπιστώθη ότι για 2-3 γενικά πλάνα έπρεπε να υπάρχει μακροχρόνια αίτηση και ανάλογο πρωτόκολλο......!!!!!!

Φαίνεται ότι η κ. Παπαγεωργίου κατέχεται από βαθύ πατριωτικό αίσθημα και τήρηση των αυστηρών πρωτοκόλλων του δημοσιουπαλληλικού κατεστημένου που κατάντησε την Χώρα μας ένα απέραντο ΡΗΜΑΔΙ....

Και την ίδια στιγμή που απαγορεύει την πρόσβαση σε ένα έγκριτο κανάλι για μερικά πλάνα που θα συντελούσαν στην προβολή του μικρού αυτού μουσείου, αδιαφορεί παντελώς για την διαμαρτυρία που της στείλαμε στις 24 Ιουλίου 2014 με τίτλο "Το Κάστρο του Μυλοποτάμου και η Εγκληματική Αμέλεια της 1ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων"  και που αφορά την ολοκληρωτική καταστροφή ενός μνημείου.

Για να μην αναφερθούμε στην παντελή εγκατάλειψη όλων των Βυζαντινών θησαυρών του νησιού εδώ και πολλά χρόνια.

Και κάποια στιγμή όλοι αυτοί που έχουν εξασφαλίσει μια θεσούλα και μια καρέκλα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δικτάκτορες ούτε ρόμποκοπ και πρέπει να χρησιμοποιούν και λίγο το μυαλό τους με την ευρεία έννοια και να βοηθούν τον τόπο τους και όχι να του βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές και εμπόδια με αποκλειστικό σκοπό να δικαιολογούν θέσεις που ασχολούνται με υπογραφές και πρωτόκολλα γιατί πολύ σύντομα θα βρεθούν να ασχολούνται μόνο με το δεύτερο συνθετικό της λέξεως......

Λίγος κοινός νους κ. Παπαγεωργίου χρειάζεται και λίγο ξεκόλλημα από τις πολυθρόνες......
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------

Υ.Γ. Το κείμενο εστάλη στην 1η εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  1eba@culture.gr