Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη μεταφορά των μαθητών.



Ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Κυθήρων, αναλάβαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή με την οποία θίγουμε το μείζον ζήτημα που αφορά στην αδυναμία μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο και κατά συνέπεια την απώλεια μαθημάτων σχεδόν ενός μήνα.
      
Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (11/9) μέχρι και σήμερα (29/9) κανένα δρομολόγιο από και προς το σχολείο δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι αφενός να υπολειτουργεί το σχολείο με την προσέλευση ελάχιστου αριθμού μαθητών και αφετέρου να επωμίζονται οι γονείς την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών τους, η οποία λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων καθώς και της καθημερινής τους εργασίας καθίσταται αδύνατη. Συνάμα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αδυναμίας κάλυψης της εξεταστέας ύλης διότι οι χαμένες ανά μέρα ώρες διδασκαλίας δύσκολα θα αναπληρωθούν.
        
Όσον αφορά στο ΓΕΛ οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα και απαιτητικά θέματα των εξετάσεων στο τέλος της  χρονιάς. Από τη μία πλευρά η Α’ και Β’ Λυκείου θα εξεταστούν με την τράπεζα θεμάτων που περιλαμβάνει θέματα τα οποία πιθανόν οι μαθητές να μην προλάβουν να διδαχθούν. Από την άλλη οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία. Το παρόν ζήτημα των μετακινήσεων θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την προαγωγή σε επόμενη τάξη αλλά και το μέλλον πολλών παιδιών.
         
Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα, να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να επιστρέψουν επιτέλους οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.
                                                                                             
                                                      Εκ μέρους των μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Κυθήρων.    
                                                     Οι αντιπρόσωποι:
                              Καψάλη Κωνσταντίνα            Σάμιος Βρεττός
Τριφύλλη Μαρίνα                   Λαχανάς Αναστάσιος
                                                                                 Καλλιγέρου Ελεάννα