Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

"ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ....ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ........

Τελικά κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται το πλήρες μπάχαλο που άφησε πίσω της η διοίκηση Κουκούλη. 
Τί να πρωτοπεί κανείς... Ένα μόνο παράδειγμα: ο κ. Κουκούλης (εκπαιδευτικός και ο ίδιος εξάλλου) γνώριζε ότι στις 11/9 θα έπρεπε να λειτουργήσουν τα Σχολεία και φυσικά να είναι καθαρά, να έχουν κοπεί τα χόρτα, να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος. 


Τί έπραξε για αυτό; 

Η κοινή λογική λέει ότι όφειλε η Δημοτική Αρχή να έχει αναθέσει την εκτέλεση των σχετικών εργασιών ήδη από το μήνα Ιούλιο, ώστε στα τέλη Αυγούστου να έχουν ξεκινήσει όλες οι εργασίες και έτσι τα Σχολεία να είναι καθαρά και έτοιμα για τη μέρα του Αγιασμού. 

Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτε, κωλυσιέργησε αδικαιολόγητα και άφησε την καυτή πατάτα στο νέο Δήμαρχο αφού έτσι και αλλιώς είχε χάσει και τις εκλογές...

Άλλες καυτές πατάτες: τραγική η κατάσταση των οχημάτων της καθαριότητας, των αντλιοστασιών, του συστήματος ύδρευσης και τόσων άλλων.. 

Κατά τα άλλα διαφημίζουν ορισμένοι ακόμα τα "πλεονάσματα". 

Και τώρα η νέα Δημοτική Αρχή τρέχει και δε φτάνει για να καλύψει την τραγική ανεπάρκεια της προηγούμενης και αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πόσο βλακώδης ήταν η πρόβλεψη του Καλλικράτη για την αλλαγή των διοικήσεων μέσα στο καλοκαίρι...

Ο κόσμος όμως δεν είναι ηλίθιος. 
Λαμβάνουμε συνεχώς μηνυματα ότι η νέα Δημοτική Αρχή ασχολείται με την ουσία των προβλημάτων και ψάχνει να βρει μόνιμες λύσεις, σε αντίθεση με την προηγούμενη που απλά κάλυπτε τα προβλήματα για να μη φαίνονται, με αποτέλεσμα επί επτάμιση χρόνια να μην έχει καταφέρει να λύσει με τρόπο σοβαρό ούτε το καυτό θέμα της ύδρευσης ούτε της καθαριότητας. 

Με ικανοποίηση είδαν όλοι την άμεση αντίδραση της νέας Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα του αγωγού στο Καψάλι και την άμεση εμπλοκή με εντολή Δημάρχου και Αντιδημάρχων και άλλων υπηρεσιών όπως η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν είναι όμως λύση σε κάθε θέμα να χρειάζεται η επέμβαση όλων των παραγόντων και όλων των υπηρεσιών και ούτε είναι δυνατόν κάθε τι να αντιμετωπίζεται σε επίπεδο ...ΕΜΑΚ....

Κάποτε όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν και να γίνει πάλι ένας κανονικός Δήμος που φροντίζει όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες του και να "Μαγειρεύει πριν να ...πεινάσει...."

Εκείνο που παραμένει είναι η τραγική εικόνα του Δήμου και των υποδομών του, που ευχόμαστε η νέα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει οριστικά και να μην επαναλάβει κανένα όμοιο λάθος......

Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι των καταστάσεων αυτών καλό θα ήταν να σιωπούν...
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------