Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΥΛΟΣ - Γιόρτασαν την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασαν και φέτος οι κάτοικοι του δήμου Πύλου-Νέστορος τη μνήμη της προστάτιδός μας και πολιούχου της Πύλου, Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας.
 
Συγκινητική και ελπιδοφόρα ήταν η προσέλευση του κόσμου των ενοριτών της Πύλου αλλά και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματόβρυτη εικόνα της Παναγιάς και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης  με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. 
Σήμερα το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κκ. Χρυσόστομου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας, κ. Νεκτάριου και Σεβ. Επσκόπου Επιδαύρου, κ. Καλλίνικου.
Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρις ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πύλου και της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Τόσο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Το παρών επίσης έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Ελένη Αλιφέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Περικλής Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Αλευράς και κ. Αντωνία Μπούζα, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, οι πολιτευτές κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και κ. Λεωνίδας Φιλιπόπουλος,  ο τέως Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Διοικητής Συντάγματος 9ου πεζικού, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ο Υπολιμενάρχης Πύλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, Ιερείς της ευρύτερης περιοχής, καθώς και άγημα του Λιμενικού Σώματος και του Ελληνικού Στρατού.
------------------------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.com
------------------------------------------------