Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή δημοσίευμα της "Αυγής"

Στη Βουλή έφερε το θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον όρμο Βατίκων και τη βυθισμένη πολιτεία στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη. Το δημοσίευμα της "Αυγής", στις 24.9, αναφερόταν τόσο στο σταμάτημα των ερευνών στην αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία της εποχής του Χαλκού, η αποκάλυψη της οποίας προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, όσο και στη λειτουργία, με την ανοχή των λιμενικών αρχών, παράνομου αγκυροβολίου πλοίων μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο μέσα στον όρμο της Νεάπολης, που αποτελεί απειλή τόσο για τις αρχαιότητες όσο και για τον τουρισμό στην περιοχή, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.


Αξίζει να σημειωθούν δύο ακόμη στοιχεία. Το πρώτο είναι η προσπάθεια εκφοβισμού κατά του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικός Παλμός" με την κατάθεση αγωγής από  πέντε λαντζέρηδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τους δυσφημεί με τις εκπομπές του, και το δεύτερο είναι ότι λίγες ημέρες μετά τη συγκέντρωση των κατοίκων ξανάρχισαν  οι αγκυροβολίες πλοίων και οι παράνομοι καθαρισμοί.

 Έκπληκτοι οι κάτοικοι παρακολουθήσαν δύτες να βγαίνουν από τα πλοία χωρίς να κρύβονται πλέον, αφού οι λιμενικές αρχές δεν έκαναν κανέναν έλεγχο, ενώ ορισμένες φορές τα πλοία αγκυροβολούν προκλητικά μια ανάσα από τη στεριά, χωρίς δυστυχώς το λιμεναρχείο να κάνει τίποτα.

Και κάτι ακόμη: Η "Αυγή" πληροφορείται ότι κόλλησε και πάλι η εκπόνηση ειδικού κανονισμού του λιμανιού της Νεάπολης καθώς κάποιοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν από το παράθυρο το παράνομο αγκυροβόλιο και τους καθαρισμούς  πλοίων παρά την καθολική διαφωνία των κατοίκων.
-------------------------------
Πηγή: ΑΥΓΗ
-------------------------------