Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Β ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κα Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την «εισβολή» τουρκικών ραδιοφωνικών σταθμών στην νήσο Πάρο, αλλά και γενικότερα στην Ελληνική Επικράτεια»

Η ΕΡΤ διέθετε συχνότητες, σε όλες τις περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας, από όπου μετέδιδε τα κεντρικά ραδιοφωνικά της προγράμματα (ΝΕΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα, τρίτο Πρόγραμμα, Ερασπορ και Kosmos), όπως επίσης, και τα προγράμματα των 19 περιφερειακών σταθμών της. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2013, έκλεισαν οι ως άνω Ελληνικοί πομποί και τις συχνότητες κατέλαβαν τούρκικοι σταθμοί, οι οποίοι, βάσει πληροφοριών, εκπέμπουν από την Σμύρνη με πομπούς 50 κιλοβάτ, γεγονός που δικαιολογεί την εμβέλεια τους, που φτάνει μέχρι και το Σούνιο! 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών της Πάρου 22 από τους 28 ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν στο νησί, είναι τούρκικοι! Το φαινόμενο, βέβαια, αυτό δεν παρουσιάζεται μόνο στην Πάρο, αλλά σε τεράστια έκταση της Ελληνικής Επικράτειας, από τον Έβρο έως την Ρόδο και την Κρήτη! 

Είναι γνωστό πως η επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ δύο σταθμών, στην μπάντα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων (fm), πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 μεγάλυκλοι –π.χ. 103,4-103,7). Παρά την ανωτέρω επισήμανση, παρατηρείται κατάληψη συχνοτήτων της μπάντας σε μικρότερη απόσταση από τουρκικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Επειδή, οι ραδιοφωνικές συχνότητες αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού,
Επειδή, οι Έλληνες καλούνται να πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος, για την πρόσβαση τους σε αξιόπιστη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία,
Επειδή, οι τούρκοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στην ζωή των Ελλήνων Πολιτών,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Ερωτάσθε:
1)Με ποιον τρόπο και για ποιον λόγο έχουν παραχωρηθεί οι ραδιοφωνικές συχνότητες στους τούρκους; Τι έχετε πράξει, προκειμένου να σταματήσει αυτή η τουρκική «εισβολή» στο Ελληνικό ραδιόφωνο; Αν δεν έχετε λάβει γνώση και επομένως, δεν έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια, τι προτίθεστε να πράξετε τώρα που γνωρίζετε το πρόβλημα;
2)Έχετε δεχθεί ανάλογες καταγγελίες από άλλες περιοχές της Ελλάδας; Αν ναι, από ποιες ακριβώς;          
Αθήνα, 10/9/2014
Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος