Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Απαραίτητη η σωστή δημιουργία και στελέχωση Τεχνικου Κλιμακίου του Δήμου Κυθήρων

Έχω αναφερθεί κατά καιρούς και έχω επισημάνει την μεγάλη αδυναμία η οποία υπάρχει στις υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων.

Ίσως η σημαντικότερη είναι αυτή της έλλειψης πραγματικής τεχνικής υποδομής και στελέχωσης του Δήμου.


Το βασικό επιτελείο πρέπει να αποτελείται από ένα δομικό (κατά προτίμηση στατικό μηχανικό-αρχιτέκτονα), ένα μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο, και ένα χημικό μηχανικό, κατ' ελάχιστον.
Θα πρέπει να τονίσω ότι άπαντες πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ.

Επίσης χρειάζεται οπωσδήποτε ένας διπλωματούχος ηλεκτρολόγος κίνησης {όχι απλά με δίπλωμα ηλεκτρολόγου οικοδομής) και ένας ηλεκτρολόγος αυτοματισμών και πνευματικών αυτοματισμών. Και αυτοί φυσικά μέσω ΑΣΕΠ.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι ναι μεν είναι καλό για το νησί να κυριαρχεί η εντοπιότητα αλλά όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη μόρφωση τότε δεν πρέπει να θυσιάζεται ουδεμία θέση με "μαϊμού" θέσεις και με άτομα που δεν γνωρίζουν η δεν είναι κατάλληλα για την θέση.

Επιπρόσθετα κανείς από τους ήδη εκλεγμένους δεν είναι σε θέση να υποκαταστήσει οιαδήποτε από αυτές τις ειδικότητες και άλλωστε τα καθήκοντα των εκλεγμένων είναι η διοίκηση του Δήμου και όχι οι τεχνικές δυνατότητες και παρεμβάσεις.

Ελπίζω ο νέος Δήμαρχος να αντιληφθεί έγκαιρα την μεγάλη σημασία αυτού του θέματος και να μην υποπέσει στα φοβερά λάθη της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η λειτουργία των δημοτικών κτηρίων, οι έλεγχοι των σχολικών κτηρίων, οι έλεγχοι της ποιότητας του νερού αλλά και ο έλεγχος των δεξαμενών, οι έλεγχοι της λειτουργίας του νυν βιολογικού Καψαλίου αλλά και του μελλοντικού του Ποταμού, οι έλεγχοι και η καλή και ορθή συντήρηση των εγκαταστάσεων αντλιοστασίων και ηλεκτρολογικών ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων του Δήμου, οι έλεγχοι των οχημάτων, αλλά και πολλαπλά άλλα θέματα δεν είναι δυνατόν να παρακολουθηθούν και να συντηρηθούν ειμή μόνον από υπεύθυνους και ενημερωμένους επιστήμονες.

Επιπρόσθετα οι ίδιοι αποτελούν μια σημαντική πηγή κατάρτισης προσχεδίων και μελετών για τα όποια μελλοντικά σχέδια βελτίωσης του Δήμου αλλά και υποβολής σε προγράμματα ΕΣΠΑ η άλλων κρατικών προγραμμάτων.

Καλο λοιπόν είναι να μελετηθεί και να ληφθεί υπόψιν αυτή η αναγκαιότητα του Δήμου και επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι οι αντίστοιχοι επιστήμονες από την περιφέρεια χρειάζονται ένα γραφειοκρατικό λαβύρινθο για να εκτελέσουν οιαδήποτε πράξη σχετική.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------