Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Παράταση στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμων

Παράταση στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμων
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2015. 


Η παράταση δίνεται κυρίως λόγω του ότι, όπως εξέφρασαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Ανδριανό, Γιάννη Ανδριανό, νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι σε πρόσφατες σχετικές συναντήσεις, από τον Απρίλιο, ένα μήνα δηλαδή πριν τις Aυτοδιοικητικές Eκλογές, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε ανέλαβαν καθήκοντα οι νεοεκλεγείσες Δημοτικές Αρχές, παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις κωλυσιεργία στις απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση, χωρίς γι’ αυτό να ευθύνονται οι νέες Δημοτικές Αρχές. 


Για να μην επαναληφθεί κωλυσιεργία, η ΚΥΑ ορίζει, πως οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες εκκρεμεί η αδειοδότηση ή οι Φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν, υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατάσταση, σχετική με τις εκκρεμότητες που έχουν ως προς την αδειοδότηση, και στο τέλος κάθε μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 έκθεση προόδου αναφορικά με τις γενόμενες εργασίες. 

Επισημαίνεται, ότι η νέα προθεσμία συμπίπτει με την προθεσμία που ορίζεται στον νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία αποτελεί και προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η παράταση δεν αφορά περιπτώσεις όπου έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την αρμόδια Υπηρεσία ή η εγκατάσταση έχει κριθεί ακατάλληλη για λόγους στατικής ανεπάρκειας. 

Η ΚΥΑ υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.
-------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------------