Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θέμα:«Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται με την κατάργηση του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά»

Αναστάτωση και αγανάκτηση επικρατεί σε εργαζόμενους του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, αλλά και σε πολίτες του Πειραιά, λόγω της φημολογούμενης κατάργησης  του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου.

Η αιτία για το κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος είναι η δημιουργία Ψυχιατρικού Τμήματος.
Λέγεται ότι επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, για το σκοπό αυτό, διάφοροι παράγοντες (ο Υποδιοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ με τον Διοικητή του Ψ.Ν.Α [Δαφνί] και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας).
Δεν επιτρέπεται, για κανένα λόγο, να καταργηθεί το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου, διότι, θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και θα υπάρξει  ακόμη μεγαλύτερη  ταλαιπωρία των πολιτών.
Όσο για τη δημιουργία Ψυχιατρικού Τμήματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο, δεν έχει κανείς αντίρρηση, με την προϋπόθεση όμως, να μη κλείσει η Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική, αλλά,  να δημιουργηθεί Ψυχιατρικό  Τμήμα και να στεγαστεί στο παλαιό-διατηρητέο κτίριο του Τζανείου, εκεί που λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική και μεταφέρεται σε άλλο όροφο.
Μετά ταύτα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Θα ματαιωθεί κάθε σχέδιο κατάργησης του Μαιευτικού –Γυναικολογικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, για το καλό και των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και των πολιτών;
2. Θα δημιουργηθεί Ψυχιατρικό Τμήμα στο παλαιό διατηρητέο κτίριο του Τζανείου, αφού θα μεταφερθεί η Καρδιολογική Κλινική σε άλλο όροφο;
Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
01/09/2014       
                                                                             ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ