Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΟΥ

Γιορτάσθηκε με κάθε επισημότητα  την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου η εορτή της αγίας Σοφίας στον όμορφο σπηλαιώδη ναό της στον Κάλαμο κοντά στο μικρό οικισμό Σπηλίες.
Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε την παραμονή το απόγευμα για να τιμήσει την αγία Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της, την Πίστη, την Ελπίδα και την αγάπη.





Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στην ομιλία του μίλησε για το βίο και το μαρτύριο των τεσσάρων αγίων και τα διδάγματα που αντλούμε απ’ αυτά.
Μετά τον εσπερινό παρετέθη πλούσιος μπουφές στους προσκυνητές, ο οποίος οργανώθηκε από την οικογένεια των Σωτήρχων και προσφέρθηκε με πολλή αγάπη σε όλους. Το ίδιο έγινε και την επόμενη μέρα μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία και πάλι χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος και κήρυξε το θείο λόγο. Πλούσιο πρωινό προσφέρθηκε στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του σπηλαίου, μπροστά από το ναό.






Η οικογένεια των Σωτήρχων κάθε χρόνο οργανώνει με εξαιρετική φροντίδα το πανηγύρι της προστάτιδας του οικισμού τους και όχι μόνο συνεχίζουν την παράδοση των προγόνων τους, αλλά κατάφεραν να αναδείξουν την αγία Σοφία στις Σπηλίες παγκυθηραϊκό προσκύνημα.
-------------------------------------------------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη-Τραβασάρου
-------------------------------------------------------------------------------------