Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Λέσβο



         
Δευτέρα,1 Σεπτεμβρίου 2014
                                                     
                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων στις 28 και 29 Αυγούστου. Ο κ. Σπυρίδων συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές αρχές του τόπου. Επίσης είχε συνεργασία με τους βουλευτές κ.κ. Παύλο Βογιατζή, Σηφουνάκη Νικόλαο και Ζερδελή Ιωάννη. Στη συνέχεια συναντήθηκε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών Λέσβου.



Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Σπυρίδων την Παρασκευή στα τοπικά ΜΜΕ, έθεσε ως βασικό στόχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου την απλούστευση των διαδικασιών όπως για παράδειγμα την αποστολή εγγράφων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μέσω της οργάνωσης ενός συστήματος ηλεκτρονικής αποστολής και υπογραφής εγγράφων ο χρόνος που δαπανάται μηδενίζεται, η αποτελεσματικότητα αυξάνεται και το κόστος μειώνεται».

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα δέχεται φορείς και πολίτες στα νησιά που επισκέπτεται προκειμένου να ακούει τα προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Τέλος, ανέφερε ότι ένας από τους κύριους στόχους  του είναι η διαμόρφωση προϋποθέσεων συνεργασίας και συνέργειας (πολυεπίπεδη διακυβέρνηση) των θεσμών πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης με το κράτος και την Ε.Ε.