Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 5/9/2014(2) - Συσκέψεις Νέας Δημοτικής Αρχής

Σειρά συσκέψεων είχε ο νέος Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης και η νέα Δημοτική Αρχή κατά την πρώτη εβδομάδα της ανάληψης των καθηκόντων τους.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος κάλεσε σε συνάντηση τους εμπλεκόμενους με το θέμα της ύδρευσης και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση καθώς και προτάσεις για την σταδιακή επίλυση των προβλημάτων στο δίκτυο με τρόπο κατά το δυνατόν μόνιμο και οριστικό. 

Αποφασίστηκε η σύνταξη σειράς μελετών για τον καθαρισμό και την κτηριακή ανακαίνιση των δεξαμενών και αντλιοστασίων, την ασφάλισή τους, για την προμήθεια επαρκούς ποσότητας υλικών και ανταλλακτικών, για την αντικατάσταση συγκεκριμένων σημείων δικτύου με πρόταση των τοπικών προέδρων, για την ηλεκτρομηχανολογική επίβλεψη όλου του δικτύου και την τοποθέτηση χλωριωτών, σύγχρονων αυτοματισμών, φίλτρων, αντικεραυνικών συστημάτων και συστημάτων διασύνδεσης όπου δεν υπάρχουν. 
Παράλληλα θα αναζητηθεί κατάλληλο όχημα τύπου VAN προκειμένου να εξοπλιστεί ο Δήμος με τουλάχιστον δύο οχήματα τέτοιου τύπου για χρήση της υπηρεσίας και του προσωπικού ύδρευσης. 
 
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με όλους τους Τοπικούς Προέδρους και Εκπροσώπους κατά την οποία τέθηκε σειρά ζητημάτων, τόσο θεσμικών όσο και πρακτικών, που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες. 
Η νέα Δημοτική Αρχή και όλοι οι Τοπικοί Πρόεδροι, Μέλη και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων εστίασαν στο ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής συνεργασία και ομόνοια για το καλό του τόπου. 
Δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με όλους τους κατά τόπον αιρετούς και συχνή παρουσία του Δημάρχου και των συνεργατών του στις Τοπικές Κοινότητες. 

 
Τέλος, σύσκεψη έγινε και με όλους όσοι εμπλέκονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και τονίστηκε η ανάγκη συγκεκριμένων παρεμβάσεων με την υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ δόθηκαν σχετικές κατευθύνσεις από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.


-------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------