Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

2η Επιστολή των μεταφορέων προς την σελίδα μας.

Κύριε Λαμπρινίδη,
Δυστυχώς συνεχίζεται τις βολές στο ίδιο προκλητικό ύφος, γι'αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να σας απαντήσουμε .Δεν είμαστε καθόλου ανημέρωτοι σχετικά με την δημοσιογραφική σας ιδιότητα..το ότι δεν είστε παπαγαλάκι κανενός δεν σημαίνει αυτομάτως πως η γνώμη σας ή η κρίση σας ειναι και ορθή! Επίσης το ότι γραφτήκατε στο σύλλογο δημοσιογράφων Διαδικτύου δεν νομίζουμε πως αποτελεί και πτυχίο δημοσιογράφου, εκτός και αν κάνουμε λάθος....

Αλήθεια τι εννοείτε "πάρτι του παρελθόντος" , τι γνωρίζετε για αυτά? Υπήρξαν όντως?Πότε άρχισαν και πότε τελείωσαν? Εν πάση  περίπτωση μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε αν η νέα γενιά μεταφορέων εχει απλά κληρονομήσει αυτή τη "ρετσινιά" που συνεχώς κατηγορείτε ???

Σχετικά με το ότι θα κυνηγούσαμε την κατσιφάρα αν δεν υπήρχαν οι μεταφορές μαθητων, θεωρούμε πως αυτό κάνει ακόμη πιο ισχυρό το έργο μας. Επιλέξαμε να μείνουμε στο νησί, να παρέχουμε ασφαλείς μεταφορές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αντίστοιχες των μεγάλων πόλεων, αμειβόμενοι με τον ίδιο ή και χαμηλότερο συντελεστή από τους εκεί συναδέλφους μας, οι οποίοι βέβαια δεν κυνηγούν την κατσιφάρα αλλά έχουν την τύχη να μπορούν να συνδυάζουν παράλληλα και άλλες μεταφορές και να έχουν κατά τουλάχιστον  30% μειωμένα έξοδα σε σχέση με εμάς!!!

Σπέρνετε εμπάθεια στον κόσμο κατά του επαγγέλματός μας και τέτοιου είδους συμπεριφορά εκούσια ή ακούσια (αναρωτιόμαστε) οδηγεί στην απομόνωση μας από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Έχετε καλλιεργήσει ένα αρνητικό κλίμα προς το επάγγελμά μας χωρίς να γνωρίζετε ούτε τα στοιχειώδη για αυτό.

Κόπτεσθε περί υπέρογκων ημερήσιων αποζημιώσεων - κάτι το οποίο ειναι ανακριβές - αλλά μήπως λησμονάτε πως οι περικοπές στον κλάδο μας μπορεί να επηρεασουν την ασφάλεια των μετακινήσεων???

Αγνοείτε να αναφέρετε την σχεδόν πάντοτε καθυστερημένη πληρωμή των οφειλόμενων ποσών προς εμάς (ως και 2 χρόνια) ενώ προηγείται η εκ μέρους μας καταβολή ΦΠΑ, φορολογίας εισοδήματος, έξοδα κίνησης πούλμαν, οδηγών, ασφαλειών, service κλπ.

Λυπούμαστε για την λάθος πληροφόρηση που είχατε για το θέμα από τον Κο Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος δεν βρισκόταν στην αίθουσα και προφανώς τον ενημέρωσαν λάθος. Καλό θα είναι όταν το επιβεβαιώσετε - γιατί προφανώς εμάς δεν μας θεωρείτε αξιόπιστη πηγή - να ανακαλέσετε.
 
Ασφαλώς ένα θέμα που αφορά ολόκληρο τον κλάδο μας πρέπει να συζητηθεί και οι κινήσεις μας να αποτελούν απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση πήρε την απόφαση της μη συμμετοχής μας στο διαγωνισμό.

Λυπούμαστε που με υπονοούμενα προσπαθείτε να εμπλέξετε και να συσχετίσετε ένα τέτοιο θέμα με την τοπική πολιτική και αποδεικνύει πως στόχος σας δεν είναι η επίλυση του προβλήματος αλλά η δημιουργία "κίνησης" στο blog σας, παρακινώντας τον καθένα να αναρτήσει το σχόλιο ή την άποψή του.


Με εκτίμηση,

Οι μεταφορείς των μαθητων των σχολείων του Δήμου Κυθήρων.