Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση για τους λόγους μη συμμετοχής στους διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών Νήσου Κυθήρων για το έτος 2014 - 2015


Προς:
  1. Δήμο Κυθήρων
  2. Μητρόπολη Κυθήρων

Κύθηρα 19/09/2014
ΘΕΜΑ:
«Δήλωση για τους λόγους  μη συμμετοχής στους  διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών Νήσου Κυθήρων για το έτος 2014 - 2015»

Κοιν/ση:
1.    Συλλόγους  γονέων & Κηδεμόνων σχολείων Κυθήρων
2.    Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κου Χατζηπέρου 

Τηλέφωνο:
27360.31213
Φαξ:
27360.31913


Οι κάτωθι  ιδιοκτήτες, λεωφορείων και ταξί, μεταφορείς μαθητών των σχολείων των Κυθήρων,  με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχαμε στους διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών των σχολείων του Δήμου Κυθήρων, για τα έτη 2014 – 2015 αλλά και τις μέχρι τώρα ενέργειες από πλευράς μας.

Στα μέσα Ιουνίου 2014 δημοσιεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής μειοδοτικός διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών με ημερομηνία διενέργειας την 1 Ιουλίου 2014. Μελετώντας την διακήρυξη του διαγωνισμού διαπιστώσαμε αμέσως πολλές αδυναμίες και παραλείψεις  και την 29η Ιουνίου αποστείλαμε έγγραφο ενημερώνοντας την περιφέρεια πως δεν πρόκειται να συμμετέχουμε εξηγώντας και επισημαίνοντας  τους λόγους.
Ο διαγωνισμός της 1ης Ιουλίου κρίθηκε άγονος για το σύνολο των δρομολογίων της Περιφέρειας Αττικής λόγω της μη προσέλευσης των μεταφορέων.

Στις 14 Αυγούστου δημοσιεύτηκε νέος διαγωνισμός για τις 22/8 με τους ίδιους σχεδόν όρους και προϋποθέσεις. Ξανά με 2ο έγγραφο αλλά και με κατ ιδίαν συνάντηση με τον κο Αντιπεριφερειάρχη εξηγήσαμε τους λόγους που και πάλι δεν θα συμμετείχαμε.
Ο διαγωνισμός της 22/8 κρίθηκε και αυτός άγονος.

Την 28η Αυγούστου δημοσιεύτηκε νέος πρόχειρος διαγωνισμός για την 9η Σεπτεμβρίου όπου ξανά δεν συμμετείχαμε αλλά καταθέσαμε και πάλι το έγγραφο των ενστάσεων μας ελπίζοντας κάποια στιγμή να ληφθούν υπ όψη οι ιδιαιτερότητες του νησιού, οι ελλείψεις και οι αστοχίες των δρομολογίων. Επίσης και σε αυτόν το διαγωνισμό δεν υπήρξαν μειοδότες για τα δρομολόγια με εξαίρεση 3 ή 4 δρομολόγια - τα μοναδικά βιώσιμα από τα 28 του δήμου Κυθήρων.

Το επόμενο στάδιο είναι η διαδικασία της απ ευθείας διαπραγμάτευσης όπου δημοσιεύτηκε για την 24η Σεπτεμβρίου και  λόγω της τοπικής μας εορτής κανείς από εμάς τους μεταφορείς δεν μπορεί  να παρευρίσκεται. Ήδη έχουμε ζητήσει την αλλαγή της ημερομηνίας αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

Βασικά σημεία των ενστάσεων μας επί του διαγωνισμού είναι τα εξής

1)            Η τιμές ανά δρομολόγιο λεωφορείου & Ταξί στην παρούσα διακήρυξη είναι σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια σημαντικά χαμηλότερη από αυτή που προκύπτει βάση μαθηματικού τύπου από την Κ.Υ.Α. 24001/11-6-2013 (ΦΕΚ Β΄/14-6-2013). Απτή απόδειξη είναι πως οι συμβάσεις μας για το σχολικό έτος του 2013-2014, οι οποίες αναφέρουν την τιμή ανά δρομολόγιο που προκύπτει βάση του ίδιου μαθηματικού τύπου, βεβαιώνουν τιμές κατά πολύ αυξημένες από την παρούσα διακήρυξη.

Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε πως ο παρών μαθηματικός τύπος αγνοεί την αυξημένη τιμή καυσίμου των Κυθήρων (μέση τιμή 1,52€ έναντι της Αττικής που είναι 1,32€), το κατά πολύ αυξημένο κόστος συντήρησης των οχημάτων αλλά και το πολύ δύσκολο οδικό δίκτυο σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αντίστοιχα δρομολόγια εντός Αττικής με ίδιο αριθμό χιλιομέτρων και ίδιο αριθμό επιβατών ο ίδιος μαθηματικός τύπος τα κοστολογεί πολύ ακριβότερα από τα δρομολόγια εντός Κυθήρων.

2)Συγκεντρώθηκαν δρομολόγια, που για χρόνια εκτελούνταν με Ταξί, για προφανείς και λογικούς λόγους, σε δρομολόγια με Λεωφορεία, αφήνοντας τα περισσότερα Ταξί του νησιού χωρίς την μοναδική δουλειά που έχουν τον χειμώνα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Πολιτείας, με άμεση συνέπεια την αδύνατη αντιμετώπιση των αναγκών τους και ως μόνη ορατή λύση την απόσυρσή τους από την κυκλοφορία για δέκα μήνες, με τις ανάλογες απώλειες για την κοινωνία του νησιού.

3)Σε κάποια δρομολόγια Λεωφορείων υπάρχουν παραλείψεις όπως π.χ. α/α δρ. 11, απουσιάζει ο οικισμός Φράτσια, με 7 μαθητές.

4)Στα δρομολόγια του Δημοτικού Σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων δεν υπάρχουν καθόλου επιστροφές του ολοήμερου (16:15) παρόλο που έχουν ζητηθεί από την διεύθυνση του σχολείου
(9 επιστροφές).

5)Σε μερικά δρομολόγια λεωφορείων του Γυμνασίου-Λυκείου Κυθήρων, χρειάζεται να γίνει καλύτερος διαμοιρασμός των μαθητών, ώστε να μην απαιτούνται μεγάλα λεωφορεία, που δεν υποστηρίζονται από το δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο του νησιού.
Π.χ. α)α/α δρ.9:Μαθητές 47-10=37             β)α/α δρ.8:Μαθητές 34-6=28
           α/α δρ.5:Μαθητές 17+10=27                α/α δρ.10:Μαθητές 22+6=28

  Προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, ζητούμε από την Περιφέρεια τα εξής:

1)            Την τροποποίηση της ημέρας διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης από Τετάρτη 24/9 σε Παρασκευή 26/9.
2)            Την τροποποίηση των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού με νέους πίνακες δρομολογίων και τιμών βάση των περσινών συμβάσεων που έληξαν την 15 Ιουνίου 2014 (άλλωστε η Τροποποιητική Εγκύκλιος Νο51 της 11ης Σεπ. 2014 αναφέρει σαφέστατα πως στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης δύναται να τροποποιηθούν οι όροι της διακήρυξης φτάνει να μην ξεπεράσουν το αντίστοιχο κόστος της περσινής χρονιάς).

3)            Την λήψη όλων των παραπάνω υπ όψιν των αρμοδίων και τροποποίηση τους στο νέο διαγωνισμό του Φεβρουαρίου 2015.

Γνωστοποιώντας σας τους παραπάνω λόγους, ευελπιστούμε πως θα μεριμνήσετε και θα ασκήσετε πίεση προς την υλοποίηση τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για την οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Οι Μεταφορείς,

1.Παναγιώτης Δρακάκης, κάτοικος Λιβαδίου Κυθήρων, ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων
2.Δημήτριος Κασιμάτης, κάτοικος Χώρας  Κυθήρων, ιδιοκτήτης  τουριστικού λεωφορείου
3.  Θεόδωρος Στρατηγός, κάτοικος Καψαλίου Κυθήρων, ιδιοκτήτης τουριστικού λεωφορείου και ΤΑΞΙ
4.Παναγιώτης Βάρδας, κάτοικος Κοντολιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης Υπεραστικού λεωφορείου
5.Παρασκευάς Γεωργιλάς, κάτοικος Χώρας Κυθήρων, ιδιοκτήτης Υπεραστικού λεωφορείου
6.Γεώργιος Ταμβάκης, κάτοικος Κερατσινίου Αττικής, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 54, ιδιοκτήτης τουριστικού λεωφορείου.
7.Σωτήριος Φριλίγκος, κάτοικος  Φριλιγκιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης Υπεραστικού λεωφορείου και ΤΑΞΙ.
8.Βρεττός Παυλάκης, κάτοικος Καλησπεριανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
9.Ηλίας Προγουλάκης, κάτοικος Φρατσίων Κυθήρων, ιδιοκτήτης  ΤΑΞΙ.
10.Σωτήριος Σάμιος, κάτοικος Αλοιζιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης  ΤΑΞΙ.
11.Άννα Δρακάκη, κάτοικος Λιβαδίου Κυθήρων, ιδιοκτήτρια ΤΑΞΙ.
12.Παναγιώτης Κασιμάτης, κάτοικος Μανιτοχωρίου Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
13.Αντώνιος Ραίσης, κάτοικος Χώρας Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
14.Κοσμάς Καλοκαιρινός, κάτοικος Φρατσιών Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
15.Εμμανουήλ Μπουρνάκης, κάτοικος Ποταμού Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
16.Γεώργιος Φατσέας, κάτοικος Καραβά Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
17.Παναγιώτης Βλαντής, κάτοικος Πιτσινιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
18.Μηνάς Γλύτσος, κάτοικος Δοκάνων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
19.Γεώργιος Καλλίγερος, κάτοικος Πιτσινιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
20. Μεγαλοκονόμος Παναγιώτης, κάτοικος Καλάμου Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.