Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 11/9/2014 - Αγιασμός στα Σχολεία

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Λάζαρου Βέζου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικών συμβουλίων, τελέστηκαν σήμερα οι Αγιασμοί στα Σχολεία όλων των βαθμίδων των Κυθήρων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους μαθητές καλώντας τους να προοδεύουν στα μαθήματά τους, ενώ ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Διευθυντές και Δασκάλους των Σχολείων για την άψογη συνεργασία που είχαν και έχουν με στόχο αφενός την έγκαιρη προετοιμασία των διδακτηρίων για την έναρξη του σχολικού έτους, αφετέρου τη γενικότερη αναβάθμιση των κτηριακών και λοιπών εκπαιδευτικών υποδομών στο νησί.






Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς την Περιφερειάρχη κα. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο αναφορικά με το άλυτο ακόμα ζήτημα των μεταφορών των μαθητών, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις προσπάθειες και των δύο για την επίλυσή του, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (νυν ΚΤΥΠ Α.Ε.) ζητώντας επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών του Οργανισμού και κοινοποιώντας όλα τα αιτήματα κτηριακών και υλικοτεχνικών παρεμβάσεων που απέστειλαν προς το Δήμο όλοι οι Διευθυντές Σχολείων του νησιού, ενώ με απόφαση του Δημάρχου συγκροτούνται άμεσα Επιτροπές Καταλληλότητας για την ανέγερση των τριών νέων Σχολείων, ήτοι: α) του νέου 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων, β) του νέου 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και γ) του νέου Νηπιαγωγείου Ποταμού (που σήμερα στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες).

Να σημειωθεί πως τα ήδη υπάρχοντα πρακτικά Επιτροπών Καταλληλότητας που είχαν συσταθεί παλαιότερα δεν ισχύουν πλέον.

Τέλος, ο Δήμαρχος απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια προς όλες τις επιτυχούσες και όλους τους επιτυχόντες του Λυκείου Κυθήρων στις Πανελλήνιες εξετάσεις και τους εύχεται καλό και ευδόκιμο πανεπιστημιακό βίο και καλή επιτυχία στη νέα τους ακαδημαϊκή πορεία. 
-----------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------------