Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

1η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΜΕ ... ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!


Κάτι άλλαξε χθες βράδυ στα Βάτικα !!!! Μια γιορτή μια πολιτιστική γιορτή που χρόνια
είχε να γίνει !! Το Βατικιώτικο κρεμμύδι μαγειρεμένο από τις κυρίες των Βατίκων αλλά και από σεφ του τόπου σε μοναδικές γεύσεις .







Μοσχομύρισε ο τόπος, το κέφι και η χαρά ήταν ανεπανάληπτη !!! Τουλάχιστον 2000 κόσμο είχε η πετυχημένη διήμερη εκδήλωση που οργάνωσαν φορείς ,σύλλογοι εθελοντές, παραγωγοί κρεμμυδιών, και προπαντός οι κυρίες και τα εστιατόρια που μαγείρεψαν, και προσφέρθηκαν στον κόσμο φανταστικά εδέσματα Βατικιώτικης παραδοσιακής μαγειρικής !!.

Όλη η επιτροπή του συντονιστικού όλες τις μέρες μαζί με τις κυρίες Δέσποινα Παππούλη και Φρόσω Δουμάνη που είχαν την κυρίως ευθύνη της οργάνωσης μέχρι τελευταία στιγμή πέτυχαν το ακατόρθωτο !! 

Μετά από πολλά χρόνια όλοι οι Βατικιώτες μαζί με τους επισκέπτες που παραθερίζουν στην περιοχή απόλαυσαν γεύσεις αρώματα, μουσική ,τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και επόμενο ήταν το κέφι να απογειωθεί !! 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος το κρεμμύδι ,αλλά μέσα από όλη αυτή την διαδικασία αναδείχτηκε η φιλοξενία των Βατικιωτών ,το χαμόγελο και η προσφορά !! Τα Βάτικα είχαν την τιμητική τους !! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους !!

Στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Πλατεία της Νεάπολης η γιορτή άρχισε από νωρίς το απόγευμα με τη συμμετοχή του κόσμου από όλα τα Βάτικα και όχι μόνο να είναι πολύ μεγάλη. Η πλατεία Πλημμύρισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας που χαιρόντουσαν για ότι έβλεπαν για πρώτη φορά να γίνεται στην Πλατεία.






Όλα άρτια οργανωμένα και ο τεράστιος μπουφές ξεκινάει... Οι πεντανόστιμοι μεζέδες με βάση το βατικιώτικο κρεμμύδι που με πολύ κόπο και μεράκι δημιούργησαν κυρίες από τα χωριά των Βατίκων άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και 

Και ο κόσμος το καταευχαριστήθηκε. Μεζέδες και φαγητά πρωτότυπα σε εμφάνιση και γεύση που δεν τα είδαμε πουθενά αλλού!!!.

Την δεύτερη βραδιά άνοιξε η πολύ αξιόλογη κ. Δέσποινα  Παππούλη  από την Συντονιστική Επιτροπή που καλωσόρισε τον κόσμο και μας μίλησε για την όλη οργάνωση του διημέρου που βασίστηκε στον Εθελοντισμό και στις χορηγίες από επαγγελματίες, φορείς, και την στήριξη του Δήμου Μονεμβασιάς. Απόψε τα Βάτικα γιορτάζουν αναδεικνύοντας την φιλοξενία των κατοίκων τους,

Τα αρώματα και γεύσεις, τις νόστιμες συνταγές που μαγείρεψαν κυρίες και εστιατόρια των Βατίκων ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας ονομαστικά και τους πάρα πολλούς χορηγούς.

Στην συνεχεία η κ. Παππούλη απένειμε Αναμνηστικά-Διπλώματα σε όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη συμμετοχή τους στην γιορτή. Η υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά συνεχίστηκε μέχρι πολύ αργά. Γλέντι και χορός από το συγκρότημα του Πέτρου Τσολάκου.
Με τους Σπύρο Κουτσοβασίλη, Αθηνά Κατσέτου, Γιάννη Αλεξάκη










-------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
-------------------------------------