Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Korky Paul ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ 31/8/14

Korky Paul (το πραγματικό του όνομα Hamish Vigne Christie Paul? Γεννηθείς το 1951) είναι ένας Βρετανός εικονογράφος παιδικών βιβλίων . Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ροδεσία, αλλά τώρα ζει στην Οξφόρδη , Αγγλία. Το έργο του, χαρακτηριστικά που εκτελούνται με φωτεινά χρώματα ακουαρέλα και μολύβι και μελάνι, είναι αναγνωρίσιμη από ένα αναρχικό ακόμη λεπτομερή στυλ και για «άγρια ​​χαρακτηρισμό" του.Ο Παύλος γεννήθηκε το 1951 σε μια οικογένεια επτά παιδιών σε Salisbury, Νότια Ροδεσία (τώρα Χαράρε , Ζιμπάμπουε), όπου είχε ό, τι ο ίδιος αποκαλεί «μια άγρια ​​και προνομιακή παιδική ηλικία" στην αφρικανική Bushveld.


Πήγε να Estcourt High School πριν από την αποφοίτησή του από το Durban School of Art το 1972 και εργάζεται σε ένα διαφημιστικό γραφείο στο Κέιπ Τάουν .Το 1976 ταξίδεψε στην Ελλάδα , όπου συνάντησε τον James Watt, τότε εργάζεται για έναν Έλληνα εκδότη, ο οποίος ανέθεσε Paul να απεικονίζουν μια σειρά από εκπαιδευτικά βιβλία διδασκαλία της ελληνικής στα παιδιά να μιλούν την "Βασίλισσας αγγλικα".
Winnie the Witch, το βιβλίο για παιδιά που απεικονίζονται από τον Παύλο
Στη συνέχεια εργάστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα που εργάζονται σε ένα διαφημιστικό γραφείο στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες, και στη συνέχεια σπούδασε ταινία κινουμένων σχεδίων υπό Jules Engel στο California Institute of the Arts στη Valencia, Καλιφόρνια. Βιβλίο πρώτα παιδιά του ήταν ένα pop-up που ονομάζεται The Crocodile και το ανατρεπόμενο φορτηγό που δημοσιεύθηκε το 1980, με μηχανική χαρτί από Ray Marshall.

Το 1986 ο Παύλος συνάντησε τον επεξεργαστή, Ron Heapy, στο Oxford University Press , ο οποίος κοίταξε το έργο του και του ανέθεσε να συντάξει διάφορες εικόνες για ένα μικρό βιβλίο για μια μάγισσα που γράφτηκε από Valerie Thomas, ως μέρος του προγράμματος ανάγνωσης Δέντρο της OUP.Paul άρεσε η ιστορία είναι αρκετά για να το μετατρέψει σε ένα πλήρες βιβλίο εικόνα. Αν και αυτό δεν ήταν αυστηρά εντός σύντομη Παύλου, Heapy παρουσίασε, ωστόσο, να τους συνέδρους OUP. Το βιβλίο, Winnie the Witch , πήγε για να κερδίσει το Παιδικό Βραβείο Βιβλίου το 1987 και έκτοτε έχουν δημοσιευθεί σε πάνω από 10 γλώσσες. Απεικονίσεις του Παύλου για αυτό είναι γεμάτο από αστεία οπτικά και ευφάνταστες λεπτομέρειες. Από τότε έχει εικονογραφήσει εννέα ακόμη Winnie τίτλους η μάγισσα που έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
-----------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
-----------------------------------