Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ : ‘’ Άμεση ανάγκη να γίνουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ στην Τροιζηνία’’



Για απόλυτο παραλογισμό σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ στην Τροιζηνία κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, ζητώντας άμεσες αλλαγές.


Σε παρέμβασή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, στον Υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη και στον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη με τον οποίο είχε και συνάντηση στο Υπουργείο, ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος επισημαίνει, ως παράδειγμα, ότι στην περιοχή της Καλλονής υπάρχουν υπέρογκες χρεώσεις που ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 2.000 ευρώ ανά άτομο, λόγω του ότι τα αγροτεμάχια υπολογίζονται ως οικόπεδα.


«Είναι ο απόλυτος παραλογισμός, δύο συνταξιούχοι του ΟΓΑ με μία κατοικία 70 τ.μ μέσα σε αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων  ουσιαστικά και όχι οικόπεδο, να είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν 6.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.


Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων αναφερόμενος στην άμεση ανάγκη αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι αυτές πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως:


-Στον πλήρη και απόλυτο προσδιορισμό και διαχωρισμό αγροτεμαχίων και οικοπέδων.

-Στη μείωση των συντελεστών για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ή ημιτελή ακίνητα, τα οποία δεν κατοικούνται ούτε αποφέρουν κάποιο εισόδημα.

-Στην επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων τα οποία πρέπει να συνδεθούν με απαλλαγή από τον φόρο ή με μείωση της τάξης του 50%.

-Στην απαλλαγή από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη διαδικασία της απαλλοτρίωσης.


Ο Κώστας Κατσαφάδος, σε δήλωση του, τονίζει: 


«Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξει το θέμα των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες, που σε κάποιες περιοχές δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τις πραγματικές αξίες που έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα.


Θα είναι και ένα μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα τα 4 τελευταία χρόνια».