Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μιά ακόμη "διαμαρτυρία" του αποχωρούντος Αντιδημάρχου κ. Πρωτοψάλτη

Σερφάροντας στο κοινωνικό δίκτυο αλιεύσαμε ακόμη ένα μαργαριτάρι του αποχωρούντος Αντιδημάρχου κ. Πρωτοψάλτη, ο οποίος εξακολουθεί να επιτίθεται στον τύπο και να προσπαθεί να χαρακτηρίσει την αλήθεια και τις όποιες παραλείψεις και λάθη σαν επιτεύγματα της αποχωρούσας δημοτικής αρχής.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η σελίδα δεν θα πάψει και δεν θα σιγήσει ουδέποτε με οιαδήποτε δημοτική αρχή προκειμένου να επισημαίνει τα στραβά και τα ανάποδα που χρήζουν διόρθωσης και αποκατάστασης στα νησιά μας.

Ο κ. Πρωτοψάλτης δεν είχε καν την ευαισθησία να απευθυνθεί κατευθείαν στην σελίδα αν και γνωρίζει ότι ΠΑΝΤΟΤΕ δημοσιεύσαμε τις απόψεις του όποιες και εάν ήταν αυτές είτε μας αφορούσαν, είτε μας κατηγορούσαν, είτε όχι. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι την ίδια τακτική ακολουθούμε προσαρμοσμένοι στην ειλικρινή και ευθεία παρουσίαση οιασδήποτε γνώμης.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη και ελπίζουμε κάποτε να αντιληφθεί τα τεράστια λάθη της διοίκησης του κ. Κουκούλη καθώς και την δική του ευθύνη σε αυτά τα λάθη:




Σε προχθεσινό δημοσίευμα του κ. Αντώνη Λαμπρινίδη, αναγκάστηκα να απαντήσω λίγο σκληρά, λόγω του μηδενιστικού του περιεχομένου καί της άσχημης πλασματικής εικόνας που με τον τρόπο του, αυτός ο κύριος περνάει στο διαδίκτυο για το νησί μας.

Δεν μπορεί οι επισκέπτες του νησιού να διαπιστώνουν και να μας το λένε καθημερινά, ότι έχουμε ένα πεντακάθαρο νησί αλλά ο κ. Λαμπρινίδης, αν και ευρισκόμενος μακρυά από το νησί να προσπαθεί και να εμφανίζει διαφορετική εικόνα. Περίμενα απάντηση από τον ίδιο, η απάντηση όμως αναπάντεχα ήλθε από τον εκλεγέντα Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη!

Για να μην κατηγορηθώ ότι απέφυγα τον δημόσιο διάλογο, απαντώ στον κ. Χαρχαλάκη.

Το 2007 που αναλάβαμε τις ευθύνες διοίκησης του Δήμου, ουσιαστικά δεν υπήρχε υπηρεσία καθαριότητας.



Το νησί είχε χωρισθεί σε τρείς τομείς, για κάθε τομέα υπήρχε ένας ιδιώτης εργολάβος ο οποίος έκανε την αποκομοιδή με τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Το φορτηγό έκανε περιοδεία στα χωριά του νησιού με την συνοδεία του φορτωτή, για να μαζέψει τα λεγόμενα βαριά αντικειμένα.

Το σύστημα είχε καταρρεύσει, κάθε γεφύρι ήταν μια χωματερή, τα δάση το ίδιο, εκεί πετούσαν στρώματα, ψυγεία, τηλεοράσεις κλπ. Αν ανατρέξετε σε εφημερίδες της εποχής θα ανακαλύψετε την αλήθεια των λεγομένων μου.

Αμέσως ξεκινήσαμε την διαδικασία οργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας, με πρόσληψη προσωπικού, με απόκτηση μέσων. Μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προσλάβαμε πέντε από τους δέκα εργατοτεχνίτες που ζητούσαμε, οι υπόλοιποι δεν θέλησαν να έλθουν να εργασθούν στα Κύθηρα.

Η καθαριότητα είναι μιά σοβαρή υπόθεση η οποία χρειάζεται καθημερινή φροντίδα, συνεχή εποπτεία. Πραγμάτι φέτος, έχουμε πρόβλημα γιατί προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας με τους 4 εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι ειναι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, δεν εργάζονται τα Σαββατοκύριακα και με 2 ακόμη συμβασιούχους δύο μηνών!

Δυστυχώς για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνομαι εγώ, δεν κατέστη δυνατόν να προσλάβουμε ακόμη 4 εργαζόμενους με οκτάμηνη και άλλους 4 με τετράμηνη σύμβαση!

Αυτό είχαμε προγραμματίσει να γίνει πριν το καλοκαίρι, νομίζω ότι είστε ενημερωμένος, ή αν δεν είσαστε είναι πολύ εύκολο να ενημερωθείτε!

Προσπαθούμε λοιπόν υπό αυτές τις συνθήκες να ανταποκριθούμε και σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε, χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων, οι οποίοι πλην μερικών εξαιρέσεων καταβάλουν υπερπροσπάθεια!

Το leasing κ. Χαρχαλάκη είναι δάνειο, εμείς επιλέξαμε να μην χρεώσουμε τον Δήμο και κατά συνέπεια τους Δημότες, αν εσείς νομίζετε ότι είναι σωστό και προς το συμφέρον του Δήμου, να το κάνετε!
Θυμώσατε γιατί σχολίασα τον κ. Λαμπρινίδη και μου ζητήσατε να κάνω αυτοκριτική, μας κρίνει ο λαός καθημερινά, δεν είναι δυνατόν όμως δεχόμαστε τέτοιες πρακτικές.

Αύριο ορκίζεσθε και σε λίγες αναλαμβάνετε τα καθήκοντα του Δημάρχου, από την 1η Σεπτεμβρίου θα είσαστε ο πρώτος πολίτης του νησιού, θα υπερασπίζεστε, όποιον σε κάθε ευκαιρεία δυσφημεί το νησί μας;

Ο συγκεκριμένος κύριος χθές ξαναχτύπησε, έβγαλε το απορριμματοφόρο "γκαστρωμένο", καί άλλα ειρωνικά σχόλια, ένας λανθασμένος χειρισμός του οδηγού άνοιξε κατά λάθος την πόρτα με αποτέλεσμα να πέσουν λίγες σακούλες με σκουπίδια στον δρόμο!

Τά οποία μαζεύτηκαν αμέσως! Μεγάλο έγκλημα! Εγώ πάντως ευχαριστώ τον Κώστα και τον Νώντα για την δουλειά που έκαναν χθές, εργάσθηκαν πολλές ώρες, φιλότιμα και ας ήταν Σάββατο!

Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι πιό προνομιούχοι αρνούνται να το κάνουν. Ο ανεύθυνος λαϊκισμός και σκανδαλοθηρία τα οποία έχει υιοθετήσει ο συγκεκριμένος κύριος, κάνει ζημιά στον τόπο και με βρίσκει κάθετα αντίθετο! Αν εσείς νομίζεται ότι σας προσφέρει υπηρεσία να τον υπερασπίζεστε!

Θα επαναλάβουμε και πάλι για μια ακόμα φορά ότι η λέξη σκάνδαλο αφορά διάφορα συμβάντα σε ζωές και έργα διασήμων της ντόπιας και ξένης ελίτ που αφορούν τρόπους και πράξεις συμπεριφοράς τους.

Η παρουσίαση και ο σχολιασμός γεγονότων καθημερινότητας και διαβίωσης των πολιτών του τόπου ονομαζεται μόνο με μια λέξη, που πιθανόν ελλείπει από το λεξιλόγιο του κ. Πρωτοψάλτη, και η λέξη αυτή ονομάζεται ΑΛΗΘΕΙΑ.





Γνωρίζουμε ότι  η αλήθεια είναι πολλές φορές πικρή και το μόνο που κάνουμε είναι να την μεταφέρουμε στο χαρτί η καλύτερα στο πληκτρολόγιο....
Γνωρίζουμε ακόμη ότι αυτή ενοχλεί αλλά προέρχεται από τους ίδιους τους πολίτες και δεν είμαστε εμείς σε θέση για να την αποκρύψουμε....

Ο λαός που ισχυρίζεται ο κ. Πρωτοψάλτης είναι εκείνος που μας αποστέλλει τα διάφορα συμβάντα της καθημερινότητας του και αυτό σημαίνει κρίση αληθινή, αυτά που βλέπει κάθε μέρα με τα μάτια του ο κάθε πολίτης.

Την σελίδα διαβάζουν βασικά οι Κυθήριοι και η δυσφήμηση, που διατείνεται ο Αντιδήμαρχος ότι επιχειρείται από την σελίδα μας, δεν γίνεται από την σελίδα μας αλλά από τους επισκέπτες που κολυμπάνε στην Αγία Πελαγία δίπλα στα σκουπίδια η από τους ενοικιαστές του καλοκαιριού που ξυπνάγανε με την δυσοσμία η κάνανε τον απογευματινό τους περίπατο παρέα με σακούλες χυμένες έξω από τους κάδους.....

Πιστεύω ότι το νέο, από σήμερα, ορκισμένο μέλος του Δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, σαν απλό μέλος πια, να ασχοληθεί με σκεπτικισμό και προσοχή, τα επόμενα πέντε χρόνια και να αντιληφθεί στην πράξη όλα τα λάθη του παρελθόντος και ίσως αυτή η στρεβλή παρουσίαση επιτευγμάτων και Δον-Κιχωτισμών να κατασταλάξει σε ένα εποικοδομητικότερο μέλλον
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------