Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ



ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΕ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
17/08/14

Αξιότιμοι κύριοι,
Ερευνητές, ιστορικοί και αρχαιολόγοι,
Φίλοι επισκέπτες και πολίτες των Αντικυθήρων,
Αγαπητέ Δήμαρχε,


Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε με την υποδομή και την τεχνογνωσία μας στις ανασκαφές στη θάλασσα και την ξηρά των Αντικυθήρων, σε μία αποστολή που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
 
Τα επιστημονικά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις από την πρώτη ιστορική ενάλια ανασκαφή του 1900, η επιστροφή στον τόπο του ναυαγίου με την πλέον προηγμένη τεχνολογία και η ανάγκη της περιοχής για υψηλής ποιότητας τηλεπικοινωνιακές υποδομές αποτέλεσαν σημαντικά κίνητρα για να αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ τη στήριξη του σπουδαίου αυτού έργου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τα θαύματα του βυθού των Αντικυθήρων. Από το 2012, ο ΟΤΕ και η COSMOTE στήριξαν την έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά του.

Σήμερα, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει την τιμή να συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη μεγάλη Επιστροφή στα Αντικύθηρα.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, ο ΟΤΕ και η COSMOTE:
·                     Θα εξοπλίσουν το νησί με υποδομές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς, δημιουργώντας μία πολύτιμη κληρονομιά για τους κατοίκους και τον τόπο
·                     θα ανταποκριθούν σε όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες που αφορούν στην ενάλια ανασκαφή για το 2014, προσφέροντας απεριόριστη επικοινωνία σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα μέλη των ομάδων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ) και του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου του Woods Hole (WHOI)
·                     θα καλύψουν μέρος των εξόδων για τη διοργάνωση του προγράμματος εκδηλώσεων και φιλοξενίας που αφορά στην προβολή του νησιού και των αρχαιολογικών ανασκαφών
·                     θα στηρίξουν ενεργά και τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην αρχαία πόλη των Αντικυθήρων, την αρχαία Αίγιλα, οι οποίες διεξάγονται από τον αρχαιολόγο, κύριο Άρη Τσαραβόπουλο, με τη διεθνή επιστημονική του ομάδα  
·                     θα ενδυναμώσουν τη φήμη των Αντικυθήρων σε παγκόσμιο επίπεδο, στηρίζοντας το πρόγραμμα προβολής των ανασκαφών στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση και τη γιορτή του πολιούχου του νησιού Αγίου Μύρωνα, ο Όμιλος ΟΤΕ στέλνει θερμές ευχές στα μέλη των ομάδων των ανασκαφών, στους τοπικούς φορείς, ιδίως στον κύριο Στράτο Χαρχαλάκη και τον κύριο Θεόδωρο Κουκούλη, και βέβαια σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Ανάμεσά σας αναγνωρίσαμε ανθρώπους με αφοσίωση στον ελληνικό πολιτισμό, πάθος για δράση και καινοτομία, και αγάπη για αυτόν τον τόπο.

Ευχόμαστε οι νέες ανασκαφές να φέρουν στο φως ακόμη περισσότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς και ενδιαφέροντα ευρήματα.

Καλή επιτυχία σε όλους μας!

Όμιλος ΟΤΕ