Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Σχόλιο του κ. Τάκη Σκλάβου σχετικά με το δημοσίευμα μας "Λίμνη Παλιόπολης - Κάμπινγκ χωρίς έλεγχο και τουαλέτα ...στο ύπαιθρο"

Σχετικά με το δημοσίευμα μας "Λίμνη Παλιόπολης - Κάμπινγκ χωρίς έλεγχο και τουαλέτα ...στο ύπαιθρο" ο κ. Τάκης Σκλάβος έγραψε την ακόλουθη παρατήρηση:


"Ντροπή σε οποίον κυνηγάει αυτά τα παιδιά, δεν φτάνει οτι τους έχουμε καταστρεψαμε την ζωή, οτι τα υποχρεωνουμε να φύγουν μετανάστες, τώρα τους απαγορευουμε να κανουν και διακοπές, γιατί κύριοι σωτήρες των Κυθήρων αυτά τα παιδιά, γιατί παιδιά είναι όλα αυτά που κανουν κάμπινγκ και όχι πενηνταρηδες και εξηνταρηδες που μπορούν να πάνε να μείνουν στα φτηνά δωμάτια των 50 ευρώ την ημέρα, δεν μπορούν να κάνουν διακοπές άλλης μορφής.

Γιατί κύριοι σωτήρες δεν στέλνετε την αστυνομία στον Δήμο και σε ολους τους υπεύθυνους που δεν κάνουν κάτι να φτιάξουν ενα οργανωμένο χώρο για αυτά τα παιδιά;
Θα μου πείτε έχει κάμπινγκ οργανωμένο στο Καψάλι, όμως δεν θέλουν να πάνε στο Καψάλι τους αρέσει η Παλαιόπολη.

Πριν χρόνια πολλά πετάξανε ενα σωρό λεφτά για να κάνουν κάμπινγκ και στην Παλαιόπολη, εγώ ήμουνα μικρό παιδί και είχα δουλέψει στην κατασκευή του, και τελικά ήτανε μόνο για να φάνε μερικοί κλέφτες λεφτά, αυτά δεν τα βλέπετε κύριοι σωτήρες.

Πήγε κανένας σωτήρας να δεί την έχουν αυτά τα παιδιά στίς σκηνές τους, κύριοι σωτήρες, και τα καταδικάζουμε αμέσως.

Γράφω αυτά γιατί ξέρω πολλά πάρα πολλά παιδιά, και μεταξύ αυτών και το δικο μου παιδί, που κανουν κάμπινγκ και είναι πολύ καθώς πρέπει παιδιά σε αντίθεση με κάποια παιδιά που πληρώνουν 100 και 150 ευρώ το δωμάτιο στα καθώς πρέπει ξενοδοχεία και καλύτερα μην τα χαρακτηρισ

Ντροπή λοιπόν κύριοι σωτήρες να κυνηγαμε αυτά τα παιδιά και όχι αυτούς που πραγματικά φταίνε. ΝΤΡΟΠΗ.
-------------------------------
Τάκης Σκλάβος
-------------------------------"

Στον κ. Σκλάβο η σελίδα μας απαντάει ως ακολούθως :

Κύριε Σκλάβε 

Σε κάθε σωστή και οργανωμένη πολιτεία υπάρχουν κάποιοι νόμοι και κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να υπάρχουμε σαν σωστή και οργανωμένη κοινωνία.

Την δημιουργία του κάμπινγκ της Παλιόπολης την θυμόμαστε όλοι. Εκείνο που προσωπικά δεν μπορώ να προσδιορίσω είναι το πότε αυτό διαλύθηκε και καταλύθηκε και ποιός επήρε αυτή την απόφαση.

ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι εναντίον της ύπαρξης ενός ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ κάμπινγκ και στην Παλιόπολη αλλά και σε άλλα σημεία εκτός του Καψαλιού.

Απλά πρέπει να είναι οργανωμένο με δημόσιες τουαλέτες και παροχή νερού και την ύπαρξη τουλάχιστον κάποιων λουτρών δημοσίων και φυσικά την παρουσία των ανάλογων καντινών για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών.

Η αυθαίρετη όμως κατασκήνωση και το συναφές βρώμισμα της κάθε τοποθεσίας είναι εναντίον κάθε νομοθεσίας και κάθε οργανωμένης κοινωνίας.

Η παράλειψη των περισοτέρων του ενός κάμπινγκ στο νησί είναι αποκλειστικά έργα και ημέρες των προηγούμενων Δημοτικών αρχών αλλά ίσως και κάποιων συμφερόντων που ακολούθησε η κάθε Δημοτική αρχή με προσήκοντες υποστηρικτές.

Δεν παύει όμως το γεγονός ότι εφόσον απαγορεύεται η κατασκήνωση στην περιοχή να αποτελεί αδίκημα που πρέπει να αποκατασταθεί από τις αρμόδιες αρχές. 
Και κατόπιν η νέα Δημοτική αρχή να ενεργήσει δεόντως ώστε στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσουν και άλλα ελεύθερα κατασκηνωματικά θέρετρα στο νησί.

Το πρόβλημα των άνεργων νέων, που και αυτοί έχουν το απόλυτο δικαίωμα των διακοπών, ειναι αναφαίρετο και αδιαμφισβήτητο και κανένας δεν στρέφεται απένταντι σε αυτά τα παιδιά, αλλά και αυτά οφείλουν να είναι σωστοί πολίτες και να σέβονται τους υπάρχοντες νόμους και κανόνες.

Και εάν όπως λέτε κάποιοι έκαναν ένα έργο και κάποιοι έφαγαν τα λεφτά και το έργο πήγε στράφι τότε όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό καλό είναι να επισκεφθούν κάποια εισαγγελική αρχή και να ενεργήσουν σαν υπεύθυνοι πολίτες καταγγελοντας τους όποιους επιτήδειους.

Γενικά και αόριστα και λέγοντας τα μεταξύ μας η κάνοντας μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο δεν πετυχαίνουμε τίποτα. 
Τα λόγια του διαδικτύου χάνονται και θάβονται από νεώτερα. 
Τα λόγια του καφενείου πετάνε στον αέρα. 
Οι ψίθυροι παραμένουν ψίθυροι.  
Οι άνεργοι νέοι θα είναι για πολύ ακόμα άνεργοι.... 
Οι επιτήδειοι θα γελάνε πάντα διαβάζοντας τις κραυγές των τίμιων πολιτών και θα εξακολουθούν τις λαμογιές τους ανενόχλητοι.

Οι φτωχοί και οι τίμιοι θα εξακολουθήσουν να χρωστάνε και θα είναι οι μόνοι που θα γεμίζουν τα κελιά των φυλακών. 

Και οι ολίγοι που θα συνεχίσουν να γεμίζουν τις τσέπες τους θα εξακολουθήσουν να ιδρύουν διάφορα και να τα καταντάνε σαν τα ολυμπιακά έργα, φαντάσματα του παρελθόντος, για να χαλάσουν να τα κάνουν ξανά και να οικονομήσουν και πάλι.

Κανείς δεν είναι σωτήρας αυτών που εννοείται και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σωτήρες στην σημερινή κοινωνία. Απλά μια προσπάθεια να γίνουμε ΟΛΟΙ συνειδητοί πολίτες είναι. 

Γιατί μόνο συνειδητοί πολίτες μπορούν να επαναφέρουν αυτή την κοινωνία σε ένα καινούργιο σωστό δρόμο.
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------