Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ"





ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το αργότερο μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα έχει εγκατασταθεί αξονικός τομογράφος στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου, στον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Αθανάσιο Παπαρουπα.
Ο κ. Κατσαφάδος ο οποίος είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή, του ανέφερε το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αξονικό τομογράφο που εδώ και μήνες  αδυνατεί να δώσει έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση ολοκληρωμένη εικόνα για τον σχεδιασμό πλάνων ακτινοθεραπείας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες ασθενείς που επισκέπτονται το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Επικράτειας να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, μετά την συνάντησή του με τον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Αθανάσιο Παπαρούπα, δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες τόσο στο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Αθανάσιο Παπαρούπα όσο και στους συνεργάτες του για την άμεση κατανόηση που έδειξαν σχετικά με τη δυσλειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο «Μεταξά», ένα ζήτημα που ταλάνιζε εδώ και μήνες τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και τους ασθενείς.
Ο κ. Παπαρούπας, μετά την συνάντηση που είχαμε, δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα έχει  εγκατασταθεί αξονικός τομογράφος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών.
Τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω για την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα αλλά και την ευαισθησία που έδειξε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε εδώ και μήνες τόσο τους ασθενείς όσο και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου.
Η Πολιτεία οφείλει να δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και είναι υποχρέωσή της να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.»



 




ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Πειραιάς, 12/8/2014
ΠΡΟΣ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ΗΣ ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                  

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Σας αποστέλλω το παρόν έγγραφο σχετικά με το θέμα που απασχολεί  το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», που αφορά στη δυσλειτουργία του Αξονικού Τομογράφου.
Εδώ και πέντε μήνες, έχει γίνει γνωστό ότι ο Αξονικός Τομογράφος αδυνατεί να δώσει έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση ολοκληρωμένη εικόνα για τον σχεδιασμό πλάνων ακτινοθεραπείας.
 Σας ενημερώνω ότι ο συγκεκριμένος Τομογράφος έχει χαρακτηριστεί «end of life» αφού πλέον έχει συμπληρώσει δεκαπενταετία και η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δεν θα ανανεώσει την σχετική άδειά του.
Το κόστος ενός πολυτομικού Αξονικού Τομογράφου ανέρχεται σε 300.000 – 400.000 ευρώ. Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Μεταξά, στην οικονομική συγκυρία της εποχής μας, δεν επιτρέπει την αγορά του.
Το Ε.Α.Ν.Π «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στην Επικράτεια, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των καρκινοπαθών μεγάλου μέρους της Αττικής, της Νοτίου Ελλάδας και των Νησιών, οι οποίοι εξ αιτίας της δυσλειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Η απόκτηση του Αξονικού Τομογράφου είναι επιβεβλημένη για τη σωστή διάγνωση των ασθενών και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Σας ενημερώνω ότι για αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τους εργαζομένους αλλά κυρίως τους ασθενείς που επισκέπτονται το νοσοκομείο, οφείλουμε και πρέπει να δώσουμε άμεσα λύση.
Σας γνωρίζω, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ενήμερο τόσο το γραφείο του Πρωθυπουργού όσο και ο Υπουργός Υγείας όπου σε συνάντηση μαζί τους και αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι το μέγεθος του προβλήματος θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για την επίλυση του.
Είμαι σίγουρος ότι λόγω της ευαισθησίας και του αισθήματος ευθύνης που διακατέχει, για αυτά τα ζητήματα, τόσο εσάς όσο και τους συνεργάτες σας θα μπορέσουμε να βρούμε άμεση λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που έχει το νοσοκομείο και κυρίως οι ασθενείς που το επισκέπτονται.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ