Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Τα σωστά καλοκαιρινά σνακ για ένα παιδί

Η σωστή οργάνωση των γευμάτων ενός παιδιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προϋποθέτει σωστή επιλογή σνακ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τα σνακ στην παραλία έχουν ιδιαίτερη σημασία. Επιλέγουμε λοιπόν κάτι το οποίο δεν θα αλλοιωθεί στην παραλία, την πισίνα ή τη βόλτα.

Μιλάμε δηλαδή για επιλογές ξηρών σνάκ όπως το σουσαμένιο κουλούρι, τα κριτσίνια, τα κράκερς, οι μπάρες δημητριακών και γιατί όχι χειροποίητες σπιτικές πίτες, ρυζογκοφρέτες, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αν τώρα θελουμε να αγοράσουμε κάτι από την καντίνα τότε προτιμούμε φυσικό χυμό ή smoothies για να βοηθήσουν και στην αυξημένη κάλυψη αναγκών σε υγρά.


Κάποιοι χρησιμοποιούν και ψυγειάκι για την εξόρμηση στην παραλία! Στην περίπτωση αυτή οι επιλογές αυξάνονται και μπορεί να είναι ένα γιαούρτι με φρούτα, μία πίτα αραβική με μαλακό τυρί και γαλοπούλα, βραστό αυγό ή ακόμα λαχανικά σε μπαστουνάκια με κάποιο ντιπ-σάλτσα ή και κυβάκια τυριού. Δεν ξεχνάμε ποτέ εννοείται τα φρούτα μας!

Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε στο αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο των μικρών και να έχουμε μια ξεκάθαρη συμφωνία μαζί τους.Δεν είναι κάτι το οποίο καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα. Η μερίδα θα πρέπει να είναι σαφώς παιδική πχ. μία μπάλα παγωτού, και εάν γίνεται προτιμούμε γρανίτα ή επιδόρπια τύπου σορμπέ!

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία, σωστές επιλογές για το παιδί χωρίς να του ζητάμε να διαλέξει μεταξύ κράκερ και παγωτού. Αρκεί να οργανωθούμε σωστά όσον αφορά στην διατροφή των παιδιών για να μπορούμε και εμείς και αυτά να απολαύσουμε τις διακοπές μας και γιατί όχι να καλλιεργήσουν και κάποιες καλές διατροφικές συνήθειες!
-----------------------------------------------  
Πηγή: neadiatrofis.gr- Ελένη Κουή
-----------------------------------------------