Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Αίσθηση από Κύθηρα στα έργα του Μανώλη Χάρου

Η έκθεση «Τοπικά προϊόντα» εγκαινιάστηκε στην γκαλερί FOLLOW YOUR ART

«To ταξίδι στα Κύθηρα είναι ένα ταξίδι που δεν γίνεται· γιατί τα Κύθηρα δεν υπάρχουν» γράφει ο Bασίλης Pαφαηλίδης στο «Tαξίδι στον Άδη». «Περισσότερο από γεωγραφικός, τα Κύθηρα είναι ο μυθικός χώρος της "άφατης ευτυχίας": του Αντουάν Βατό και της "δύσκολης επιτυχίας" του Σαρλ Μποντλέρ».

Τα Κύθηρα είναι ο τόπος που επέλεξε ο εικαστικός Μανώλης Χάρος για να δημιουργήσει τα έργα της έκθεσης «Τοπικά προιόντα» που εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα (11/8) στις 21.00 στην γκαλερί FOLLOW YOUR ART στο Καψάλι.

Είναι έργα μικτής τεχνικής, λάδια, τυπώματα, συνθέτουν τοπία και εικόνες εμπνευσμένες από το χρώμα και την «αίσθηση» των Κυθήρων.  Μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται μια σειρά από έργα που απεικονίζουν την πανσέληνο με φόντο το βορειότερο άκρο του νησιού, την Πλατειά Αμμο, εκεί που η ομορφιά του τοπίου είναι αγριότερη από οπουδήποτε αλλού.

Ολα τα έργα είναι δουλεμένα στο εργαστήρίο του στο νησί και προωθούνται στην τοπική αγορά με την έκθεση. Είναι ένας τρόπος που βοηθά το τοπικό προϊόν να συναντηθεί και με την τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 17 Αυγούστου.
-----------------------
Πηγή: Το ΒΗΜΑ
-----------------------