Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΘΑ ΘΡΗΝΟΥΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ


Το μεσημέρι της Τετάρτης 6-8-14 στην προκυμαία του Καψαλιού ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο Smart κύλησε από άγνωστα αίτια, που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, υπερέβη το στηθαίο του παραλιακού δρόμου και προσγειώθηκε επάνω στην παραλιακή αμμουδιά.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο που προσγειώθηκε, μόλις πριν το αυτοκίνητο βρεθεί εκεί, υπήρχαν λουόμενοι που έκαναν εκεί ηλιοθεραπεία. Έτσι από τύχη και μόνον δεν θρηνήσαμε θύματα και επί πλέον δεν υπήρξε ευρεία και αρνητική δημοσιότητα για την περιοχή.

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει αρκετά επικίνδυνα σημεία και προσβάσεις. Στο συγκεκριμμένο σημείο και για περίπου 30 μέτρα το στηθαίο του παραλιακού τοίχου βρίσκεται χαμηλότερα από το ύψος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να μπορεί να υπάρξει και άλλοτε ατύχημα από αμέλεια, με κάποιο από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.



Φυσικά το πρόβλημα είναι παλαιό και έχει αναφερθεί στις δημοτικές και λιμενικές αρχές εδώ και πολλά χρόνια αλλά ως συνήθως αυτά τα θέματα περνάνε απαρατήρητα και πέρνουν την ανάλογη θέση αιτημάτων στο καλάθι των αχρήστων. Όταν όμως συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και κοστίσει έστω και μία ανθρώπινη ζωή τότε όλοι απλά θα λένε "Μα κανείς δεν το είδε τόσα χρόνια ;;;;"

Εμείς το βλέπουμε και το λέμε όπως λέμε και το ότι το να παρκάρουν μπροστά στις 3 προσβάσεις της παραλίας και να μην αφήνουν χώρο για οιαδήποτε ανάγκη χρησιμοποίησης των διόδων προς την παραλία είναι τουλάχιστον επίδειξης συμπεριφοράς όνου.....

Αργά το απόγευμα το όχημα ανεσύρθη από γερανοφόρο όχημα και απομακρύνθηκε από την παραλία.



Ελπίζουμε ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος καθώς και οι νεοκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές και θα υλοποιήσουν ύστερα από τρείς τετραετίες την κατασκευή ενός μικρού στηθαίου ύψους 30-40 πόντων για να προστατευθεί το επίμαχο αυτό παραλιακό κομμάτι του Καψαλιού.
--------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
--------------------------------------------------------------