Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΙΚΑ: Διαγράφονται τα χρέη από οικοδομικά ένσημα για όσους νομιμοποίησαν αυθαίρετα (όλη η εγκύκλιος)

Διαγράφονται τα ανεξόφλητα χρέη προς το ΙΚΑ από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που μπήκαν στη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτωνμε το νόμο 4178/2013 ή προτίθενται να το κάνουν στο μέλλον.

Με εγκύκλιό του Ιδρυμα αναφέρει ότι με μια αίτηση, διαγράφονται χρέη προς το ΙΚΑ που αντιστοιχούν σε ανεξόφλητα «οικοδομικά ένσημα» καθώς και πρόστιμα και προσαυξήσεις για χιλιάδες αυθαίρετα που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ, όσοι έχουν υπαχθεί ή πρόκειται να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου 4178/2013 και οφείλουν εισφορές στο ΙΚΑ από την ανέγερση των αυθαίρετων κτισμάτων ή την αλλαγή χρήσης που έκαναν μέχρι τις 28/7/2011 σε υφιστάμενα κτίσματα, μπορούν να πετύχουν την ολοσχερή διαγραφή των ανεξόφλητων ποσών που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος τους, αρκεί να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο υποκατάστημα της περιοχής τους.

Για την διαδικασία αυτή απαιτείται:
• Αίτηση ενδιαφερόμενου. Στοιχεία υπαγωγής στους προαναφερόμενους νόμους.
• Να έχουν τεθεί σε αναστολή βεβαιωμένες και ανεξόφλητες εισφορές υπέρ αγνώστων.
• Να έχει συνταχθεί έκθεση αρμοδίου υπαλλήλου από την οποία να προκύπτει ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αφορούν το ίδιο έργο.
• Να υπάρχουν στοιχεία οριστικής εξόφλησης του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας.
• Να εκδοθεί απόφαση Διευθυντή για διαγραφή ανεξόφλητων ποσών

Επισημαίνεται επίσης ότι με την προσκόμιση της άδειας νομιμοποίησης ή την αποστολή αυτής από την πολεοδομία, η κάθε μια υπόθεση θα παραμείνει σε εκκρεμότητα.
Το ΙΚΑ δεν προχωράει σε διαγραφή εισφορών που είχαν καταλογιστεί και έχουν εξοφληθεί ούτε σε επιστροφή εισφορών σε εργοδότη από την αιτία αυτή.
Διαβάστε όλη την εγκύκλιο

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση του με αριθ. Φ.80000/10992/795/05-06-2014 Εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας καθώς και του με αριθ. 4044/30-04-2014 εγγράφου της Διεύθυνσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕΚΑ και παροχή συμπληρωματικών οδηγιών για τη διαχείριση περιπτώσεων ακινήτων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 (ΦΕΚ.174/τ.Α ́/08-08- 2013)».
Σχετικά: Το με αριθ. Ε41/82/25-04-2014Γενικό Έγγραφο.

Κοινοποιούμε το με αριθ. Φ.80000/10992/795/05-06-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το συν/νο σε αυτό με αριθ. 4044/30-04-2014, έγγραφο της Διεύθυνσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕΚΑ και για την εφαρμογή τους παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες .
Με το Γενικό Έγγραφο Ε41/82/25-04-2014 γνωστοποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 7, 21παρ.2, 23, 24παρ.1,7και 8 καθώςκαιτουάρθρου 25παρ.5του. Ν. 4178/2013 (ΦΕΚ.174/τ.Α ́/08-08-2013) και παρασχέθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή τους, είχε δε διατηρηθεί επιφύλαξη για συμπλήρωση ή τροποποίηση των οδηγιών αυτών όταν παρασχεθούν διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οποία εκκρεμούσε ερώτημά μας .

Δια του παρόντος κοινοποιείται η σχετική απάντηση της Γ.Γ.Κ.Α. και των συν/νων σε αυτή και παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις :

1. Διευκρινίσεις για την παρ. 3.1 του Γενικού Εγγράφου Ε41/82/25-04-2014.
Με την παραγράφου 3.1 του Γενικού Εγγράφου Ε41/82/25-04-2014 παρέχονται οδηγίες για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων τα οποία , υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 ή του άρθρου 24 παρ. 1, 7 και 8 του νόμου 4178/2013, γίνεται αναφορά για την «μη βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ αγνώστων», για τις περιπτώσεις αυτές σήμερα, ενώ για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχουν υπαχθεί στις εν λόγω διατάξεις και έχουν από τις υπηρεσίες μας βεβαιωθεί εισφορές υπέρ αγνώστων, ορίζεται η διαδικασία για την αναστολή είσπραξης των ανεξόφλητων ποσών.

Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου αυτής αναφέρεται ότι: « Θα ενημερώνεται το ειδικό βιβλίο για τα αυθαίρετα και δεν θα αποστέλλονται καταστάσεις διαγραφής οφειλών για το υπόλοιπο ποσό οφειλής (προσαυξήσεις και αυτοτελή πρόστιμα ) στις ταμειακές υπηρεσίες , ακόμη και όταν έχουμε οριστική εξόφληση ( οριστική υποβολή και εξόφληση του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας) μέχρι να σας δοθούν νέες οδηγίες και αφού παρασχεθούν σχετικές διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οποία εκκρεμεί ερώτημά μας»..

Δια του παρόντος τροποποιούνται οι οδηγίες του εδαφίου αυτού και γνωστοποιείται ότι, για τις περιπτώσεις που προσκομίζονται στοιχεία εξόφλησης του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας και στοιχεία για την οριστική υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 ή του άρθρου 24 του νόμου 4178/2013 , εφόσον παραμένει ανεξόφλητο ποσό συγκεκριμένης Π.Ε.Ε, Π.Ε.Π.Ε.Ε. , Π.Ε.Π.Τ. ή Π.Ε.ΑΠ που έχει τεθεί σε αναστολή με την διαδικασία που περιγράφεται στο Ε41/82/24- 05-2014 Γενικό Έγγραφο, εκδίδεται απόφαση Διευθυντού περί διαγραφής ανεξόφλητου ποσού και αποστέλλεται στις ταμειακές υπηρεσίες κατάσταση διαγραφών, αφού βεβαίως από την καρτέλα οφειλέτη προσδιοριστεί το ακριβές υπόλοιπο ποσό κυρίων εισφορών της Π.Ε.Ε , Π.Ε.Π.Ε.Ε, κ.λ.π.

Για την διαδικασία αυτή απαιτείται να υπάρχει:
• Αίτηση ενδιαφερόμενου.
• Στοιχεία υπαγωγής στους προαναφερόμενους νόμους.
• Να έχουν τεθεί σε αναστολή βεβαιωμένες και ανεξόφλητες εισφορές
υπέρ αγνώστων .
• Να έχει συνταχθεί έκθεση αρμοδίου υπαλλήλου από την οποία να
προκύπτει ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αφορούν το ίδιο και αυτό έργο.
• Να υπάρχουν στοιχεία οριστικής εξόφλησης του ειδικού προστίμου της
πολεοδομίας.
• Να εκδοθεί απόφαση Διευθυντή για διαγραφή ανεξόφλητων ποσών με
χρήση του σχεδίου απόφασης που επισυνάπτεται .
Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι , για τις υποθέσεις αυτές δεν θα προβαίνετε σε ακύρωση Π.Ε.Ε , Π.Ε.Π.Ε.Ε. κ.λ.π. αλλά μόνο σε διαγραφή ανεξόφλητου ποσού και ότι θα πρέπει να ενημερώνετε το 


ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ.
2. Διευκρινίσεις για την παρ. 3.2 του Γενικού Εγγράφου Ε41/82/25-04-2014.
Με την παραγράφου 3.2 του Γενικού εγγράφου Ε41/82/25-04-2014 παρέχονται οδηγίες για τις ειδικές περιπτώσεις υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 4178/2013 (έκδοση αδείας – νομιμοποίηση κτιρίων).
Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου αυτής ορίζεται ότι « Με την προσκόμιση της άδειας νομιμοποίησης ή την αποστολή αυτής από την πολεοδομία , η κάθε μια υπόθεση θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι να σας δοθούν νέες οδηγίες και αφού παρασχεθούν σχετικές διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οποία εκκρεμεί ερώτημά μας».
Δια του παρόντος τροποποιούνται οι οδηγίες του εδαφίου αυτού και γνωστοποιείται ότι, με την προσκόμιση της άδειας νομιμοποίησης ή την αποστολή αυτής από την πολεοδομία και εφόσον είχαν καταλογιστεί σε βάρος των εργοδοτών εισφορές υπέρ αγνώστων και παραμένει ανεξόφλητο ποσό από συγκεκριμένη Π.Ε.Ε , Π.Ε.Π.Ε.Ε. , Π.Ε.Π.Τ. ή Π.Ε.Α.Π., που έχει τεθεί σε αναστολή με την διαδικασία που περιγράφεται στο Ε41/82/24-05-2014 Γενικό Έγγραφο, αποστέλλεται στις ταμειακές υπηρεσίες κατάσταση διαγραφών, αφού βεβαίως από την καρτέλα οφειλέτη , προσδιοριστεί το ακριβές υπόλοιπο ποσό κυρίων εισφορών της Π.Ε.Ε , Π.Ε.Π.Ε.Ε , εκδοθεί απόφαση Διευθυντή. κ.λ.π.


Για την διαδικασία αυτή απαιτείται να υπάρχει:
• Αίτηση ενδιαφερόμενου.
• Στοιχεία υπαγωγής στους προαναφερόμενους νόμους.
• Να έχουν τεθεί σε αναστολή βεβαιωμένες και ανεξόφλητες εισφορές υπέρ
αγνώστων με βάση τον νόμο 4178/2013 .
• Να έχει συνταχθεί έκθεση αρμοδίου υπαλλήλου από την οποία να
προκύπτει ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αφορούν το ίδιο και αυτό έργο.
• Να υπάρχουν στοιχεία οριστικής εξόφλησης του ειδικού παράβολου της
πολεοδομίας. και να έχει εκδοθεί άδεια από αυτή .
• Να εκδοθεί απόφαση Διευθυντή για διαγραφή ανεξόφλητων ποσών με χρήση του σχεδίου απόφασης που επισυνάπτεται .
Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι , και για τις υποθέσεις αυτές δεν προβαίνετε σε ακύρωση Π.Ε.Ε , Π.Ε.Π.Ε.Ε. κ.λ.π. αλλά μόνο σε διαγραφή ανεξόφλητου ποσού και ότι θα πρέπει να ενημερώνετε το 

ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ.
3. Επισημάνεις
α) Από τις προαναφερόμενες διατάξεις καθώς και την διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 4178/2013 , όπως ισχύει μετά την τροποποίηση της παρ. 14 του άρθρου 22 του ν. 4258/14, δεν προβλέπεται διαγραφή εισφορών που έχουν καταβληθεί προς εξόφληση βεβαιωμένων εισφορών από την αιτία αυτή.
Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διαγραφή εισφορών που είχαν καταλογιστεί και έχουν εξοφληθεί ούτε περίπτωση επιστροφής εισφορών σε εργοδότη από την αιτία αυτή.
Εξυπακούεται ότι, στις περιπτώσεις που έχουμε υπερβάσεις οικοδομικών αδειών οι οποίες τακτοποιούνται με το νέο νόμο , τα κατ” ελάχιστα απαιτούμενα ημερομίσθια όπως αυτά προσδιορίζονται με βάση την άδεια οικοδομής εξακολουθούν να απαιτούνται.
β) Για τις περιπτώσεις που έχουν υπαχθεί στις προαναφερόμενες διατάξεις για τις οποίες προσκομίζονται στοιχεία οριστικής εξόφλησης προστίμου καθώς και στοιχεία οριστικής υπαγωγής στις εν λόγω διατάξεις, χωρίς, από τις υπηρεσίες μας, να έχει γίνει ο οποιοσδήποτε καταλογισμός εισφορών υπέρ αγνώστων από την αιτία αυτή, καταχωρούνται στο «Ειδικό Βιβλίο Αυθαιρέτων» και αμέσως σε αυτό γίνεται η ενημέρωση για την οριστική τακτοποίηση προκειμένου να τεθεί στο Αρχείο.
γ) Για τις περιπτώσεις που, παρότι έχουμε υπαγωγή στις διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων και έχουν τεθεί βεβαιωμένες οφειλές σε κατάσταση αναστολής («Οικονομικές Κινήσεις Οφειλέτη» > «Πληροφοριακές Κινήσεις Οφειλών»>«Διαχείριση Πληροφοριακών Κινήσεων Εργοδότη» με τύπο κίνησης 831) εάν δεν προσκομιστούν στοιχεία οριστικής εξόφλησης ενώ θα έχει παρέλθει η προθεσμία καταβολής δόσεων του ειδικού προστίμου , γεγονός που σημαίνει απώλεια του δικαιώματος τακτοποίησης ή νομιμοποίησης , με χρήση του κωδικού (832) «ΛΗΞΗ ΠΡΑΞΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ (Ν.4178 – ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ)» θα πρέπει να παύετε την ισχύ της αναστολής .
δ) Δια μία ακόμη φορά εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι οι διατάξεις του νόμου 4014/2011 και 4178/2013 καταλαμβάνουν μόνο περιπτώσεις κτιρίων ή εργασιών που έχουν εκτελεστεί πριν την 28/07/2011.

Για κάθε άλλη περίπτωση αναζητούνται εισφορές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κ.Α του Ι.Κ.Α- Ε.Τ.Α.Μ.
Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με το με αριθ. Ε41/82/25-04-2014 Γενικό Έγγραφο.

Συν/να:
1. Ένα σχέδιο απόφασης.
2. Το με αριθ. Φ.80000/10992/795/05-06-2014
Έγγραφο του Υπουργείο Εργασία.ς Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας . 3.Το με αριθ. 4044/30-04-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕΚΑ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
1. Γρ. κ. Διοικητή
2. Γρ. κ.κ Υποδιοικητών
3. Γρ. κ. κ. Γεν. Δ/ντών
4. Γρ. κ. κ. Συντονιστών
5. Υπουργείο Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας
Γενική Γραμματεία Κοιν. Ασφαλίσεων. Δ/νση Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών Τμήμα Α ́
Σταδίου 29, 10110 Αθήνα
6. Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Δ/νση Ο.Κ.Κ.
Μεσογείων και Τρικάλων 36
11526 Αθήνα.
7. Ομάδα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης & Τηλεπικοινωνιακών
Υπηρεσιών
Πατησίων 12, Αθήνα
8. Επιτροπή Διαχείρισης Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.
Πατησίων 12, Αθήνα
9. Ανάδοχος Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.

( Συν/νο 1 :Σχέδιο απόφασης )
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΟΚ/ΜΑ : …………………………
ΤΜΗΜΑ : …………………………
Ταχ. Διεύθυνση : ………………………………… …………………………………………………………..
Τ.Κ:……………..
Πληροφορίες : ………………………………….. Τηλ.: ………………………………………………… fax: ………………………………………………….
Αθήνα / /2014 Αθήνα / /2014
Αριθ. Πρωτ. ………………
ΘΕΜΑ : « ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΤ ́ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4178/2013»
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Διευθυντής του Υποκ/τος Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ ……………………………………………
Έχοντας υπόψη.
1. Την με αριθ. …………. αίτηση του εργοδότη με την επωνυμία ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ……………………………….. A.Μ.Ο.Ε ……………..
2. Τα στοιχεία που συνεπικουρούν την αίτηση του ενδιαφερόμενου.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 119 του Κανονισμού Ασφάλισης .
4. Τις διατάξεις των άρθρων 7, 21 παρ. 2, 23, 24 παρ. 1, 7 και 8 καθώς και του
άρθρου 25 παρ. 5 του . Ν. 4178/2013 (ΦΕΚ.174/τ.Α ́/08-08-2013).
5. Το με αριθ. Φ.80000/10992/795/05-06-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας ,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
6. Το με . αριθ. πρωτ. 4044/30-04-2014, έγγραφο της Διεύθυνσης Ο.Κ.Κ. του
ΥΠΕΚΑ.
7. Την εισήγηση του Τμήματος / Γραφείου Οικοδομών.
ΕΠΕΙΔΗ
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, σε βάρος του
εργοδότη με την επωνυμία ………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………….. ……………………….. ΑΜΟΕ:…………………… είδος έργου: ………………………………… ……………. …………………………………… Διεύθυνση έργου: ………………………………….. ………………………………………………………………………………………………………………. συντάχθηκαν οι με αριθ. ………… Π.Ε.Ε., …………Π.Ε.Π.Ε.Ε ………….. Π.Ε.Α.Π. γιατί …………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………
Επειδή από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και από την έκθεση ελέγχου του αρμοδίου υπαλλήλου προκύπτει ότι, η περίπτωση του εργοδότη ………………………………………………………… Α.Μ.Ο.Ε: ………………….. εμπίπτει στις διατάξεις των άρθρων 24 ή 23 του νόμου 4178/2013 ή στις διατάξεις των άρθρων 26 ή 24 του νόμου 4011/2013 , έχει εξοφληθεί το ειδικό παράβολο και το προβλεπόμενο ειδικό πρόστιμο στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες και αποδεικνύεται η οριστική τακτοποίηση ή νομιμοποίηση με βάση τους νόμους αυτούς .
Επειδή σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις και τα αναφερόμενα στο με αριθ. Φ.80000/10992/795/05-06-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το με αριθ. πρωτ. 4044/30-04-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕΚΑ, για τις περιπτώσεις οριστικής υπαγωγής στα συγκεκριμένα άρθρα των εν λόγω νόμων ( 4178/2013 ή 4011/2011) δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές (Ι.Κ.Α. κ.λ.π.) ενώ αναστέλλεται η είσπραξη ήδη βεβαιωθέντων προστίμων από Δ.Ο.Υ και το Ι.Κ.Α μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων»
Επειδή ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………..
Επειδή με βάση τα προαναφερόμενα ποσά κυρίων εισφορών από την Π.Ε.Ε. ………… την Π.Ε.Π.Ε.Ε ………ή την Π.Ε.Α.Π. ……….. που παραμένουν βεβαιωμένα χωρίς να έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα από τον υπόχρεο καταβολής εισφορών εργοδότη πρέπει να διαγραφούν.
Αποφασίζουμε
Την διαγραφή ποσών κυρίων εισφορών και προσαυξήσεων :
Από την Π.Ε.Ε. …………ποσό εισφορών ………………… ευρώ ( ολογράφως ……………………………………………………………………………………………………………………….)
Από την Π.Ε.Π.Ε.Ε………….ποσό εισφορών ………………… ευρώ ( ολογράφως ………………………………………………………………………………………………………………………)
Από την Π.Α.Π. …………ποσό εισφορών …………………… ευρώ ( ολογράφως …………………………………………………………………………………………………………………….)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
1. Κον
2. Τμήμα Οικοδομών .
3. Το ……… Ταμείο είσπραξης Εσόδων ή την …………
μονάδα ΚΕΑΟ του Υποκ/τος με συν/νη κατάσταση διαγραφών .
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
( Συν/νο 2: έγγραφο της ΓΓΚΑ)
( Συν/νο 3 : έγγραφο του ΥΠΕΚΑ)
-------------------------------------
Πηγή: Ημερησία
-------------------------------------