Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

"Από 18 Αυγούστου η «θεώρηση» του βιβλιαρίου του ΟΑΕΕ για όσους οφείλουν"

Παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου μετά από διαμαρτυρία του προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ, κ. Χαράλαμπου Λεκάκη για τη «θεώρηση» του βιβλιαρίου των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που οφείλουν.

Ο Υφυπουργός Εργασίας επικοινώνησε άμεσα με την διοίκηση του ΟΑΕΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του ΑΤΛΑΣ και ζήτησε την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής ασφαλιστικής ικανότητας.

Από την Δευτέρα 18 Αυγούστου και μετά αναμένεται να ενεργοποιηθεί το σύστημα ΑΤΛΑΣ, για όλους όσους εμπίπτουν στη ρύθμιση που προβλέπει την πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (και των μηχανικών του ΕΤΑΑ), που οφείλουν από το 2011 και μετά και το ετήσιο τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι δεν θα απαιτείται άλλη ενέργεια από πλευράς άμεσα ασφαλισμένου, αφού θα παρασχεθεί αυτόματα η ασφαλιστική ικανότητα μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ, ώστε να μπορεί να γίνεται είτε συνταγογράφηση, είτε εισαγωγή για νοσηλεία.

Για τους έμμεσα, όμως, ασφαλισμένους και όσους έχουν διακόψει τη δραστηριότητα τους θα απαιτείται αίτηση μέσω των περιφερειακών καταστημάτων του ΟΑΕΕ. 
-------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------