Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη το Cape Ray

Την ώρα που κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία για τα όσα συμβαίνουν στα ανοιχτά της Κρήτης, με την παρουσία του Cape Ray και τη διαδικασία υδρόλυσης των χημικών, το συγκεκριμένο πλοίο έγινε γνωστό πως πλέει προς το νησί 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κρήτης θα βρεθεί μέχρι το επόμενο Σάββατο το πλοίο Cape Ray, πάνω στο οποίο καταστρέφονται χημικά όπλα της Συρίας.

Κι αν η απόσταση, όπως αναφέρει το onalert.gr, μπορεί να φαίνεται μεγάλη μια αναφορά σε “δοκιμή των αντιδράσεων των πολιτών” στη Κρήτη, που γίνεται σε σήμα του κυβερνήτη του πλοίου έχει αρχίσει να αναζωπυρώνει τις ανησυχίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert στο σήμα του κυβερνήτη του Cape Ray, εκτός από τα “τυπικά”, γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης οι οποίες θα “δοκιμαστούν” από την “προσέγγισή” του. Μέχρι χθες το πλοίο έπλεε σε απόσταση 170 μιλίων δυτικά της Κρήτης. Η αλλαγή πορείας του προς το νησί όπως και να ‘χει προβληματίζει.

Το MV Cape Ray συνοδεύουν πολεμικά πλοία και υποβρύχια από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κίνα και τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.
Ετοιμάζουν αποκλεισμό

Στην Κρήτη, το τριήμερο 19- 21 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν αποκλεισμό ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου κινητοποίησης 11-21 Ιουλίου, με κορύφωση την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης της Σούδας, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου.

Για ανεφοδιασμό προσεγγίζει τις ακτές της Κρήτης το πλοίο Cape Ray πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών της Συρίας. Η είδηση έχει προκαλέσει ανησυχία στην Κρήτη, όπου πολίτες ετοιμάζουν μεγάλες κινητοποιήσεις για το Σάββατο. Μεταξύ των οποίων και ο αποκλεισμός της βάσης της Σούδας.

Η υπόθεση της καταστροφής των χημικών αποτελεί ένα μυστήριο. Και για την μέθοδο που έχει επιλεγεί αλλά και για πολλά άλλα. Στα οποία κανείς δεν δίνει απαντήσεις πειστικές. Ούτε το δικό μας ΥΠΕΞ που χειρίστηκε αυτή την υπόθεση,αλλά ούτε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο δύο Έλληνες ευρωβουλευτές έθεσαν το ζήτημα. Δείτε τις παρεμβάσεις των Μαριά - Σακοράφα για το θεμα

----------------------------------
Πηγή:  creteplus.gr
----------------------------------