Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ένας νόμος φτιαγμένος στα μέτρα των πλοιοκτητών και όχι των νησιωτών!!!

Εχθές 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου. Όπως είθισται η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή.
δημαρχος
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε αρκετά σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί μας. Πρώτο στη σειρά φυσικά το ακτοπλοϊκό και η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ήδη αυτή την στιγμή πραγματοποιείται. Το Σ.Α.Σ σήμερα θα γνωμοδοτήσει και έπειτα ο Υπουργός θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΝΕΛ για παράταση δρομολόγησης του πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» για άλλα 3 χρόνια. Ο νόμος βέβαια δίνει το δικαίωμα αυτό στην εταιρεία αλλά και στο Υπουργείο. Ένας νόμος φτιαγμένος στα μέτρα των πλοιοκτητών και όχι των νησιωτών.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λήμνου αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στους νέους κάδους ανακύκλωσης για γυαλί που αναμένονται, αλλά και στο γεγονός ότι ξεκίνησε η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του στρατοπέδου Λιβαδοχωρίου.
Θέμα αποτέλεσε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λήμνου, αλλά και το σύνολο των Δήμων της Χώρας, με την καταλληλότητα των χώρων αναψυχής (παιδικές χαρές) και αθλητισμού.
Ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρθηκε και στον σεισμό της 24ης Μαΐου. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, οι ρυθμοί όμως δεν είναι τόσο γρήγοροι γι’ αυτό και ο Δήμος Λήμνου πιέζει το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει τα συνεργεία. Προβλήματα δημιουργούν βέβαια και η πληθώρα των αιτήσεων που αφορούν ερειπωμένα σπίτια, αφού οι ιδιοκτήτες αυτών τα δηλώνουν ως «θύματα» του σεισμού. Θετικό στοιχείο είναι ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, αφού εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι, η παροχή των αποζημιώσεων, σε εκείνες τις λίγες περιπτώσεις συντοπιτών μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σήμερα, 01 Ιουλίου, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και τον Υπουργό Αιγαίου στην προσπάθεια να πιέσουν, ώστε να δοθεί ουσιαστική βοήθεια, μελετητική αλλά και χρηματοδοτική για να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που έχουμε στις εκκλησίες, καθώς συνολικά 14 που ελέγχθηκαν έχουν βρεθεί με πολύ σοβαρά προβλήματα. Αν και το θέμα των εκκλησιών δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα, επιδιώκοντας να προωθήσει όσο γίνεται γρηγορότερα τις σχετικές διαδικασίες.
Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιστολή του Δημάρχου Μελβούρνης προς αυτόν, αφού οι ενέργειες για να αποτελέσει και η Λήμνος προορισμό των εκδηλώσεων των Αυστραλών, κατά την επέτειο των ANZAC το 2015, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Κατά την ενημέρωση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και ο Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», στο τέλος του Ιουλίου.
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης, έφυγαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για να προλάβουν την πτήση για Αθήνα, αφού σήμερα το πρωί έπρεπε να βρίσκονται στην συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.
--------------------------------------------------
Πηγή:  peiratikoreportaz.blogspot.gr
--------------------------------------------------