Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Διαβάζοντας την επιστολή της επιτροπής προς τον Σεβασμιώτατο αισθάνθηκα αηδία.
Ντροπή σας κύριοι. Τα ψέματα σας και η αχαριστία σας δεν έχουν τελειωμό. Ντροπή.

Ιδου Κυθηραικέ λαέ ποιοι σταματάμε την ανάπτυξη του νησιού. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Γιατί είναι τόσο αχάριστοι, γιατί τόσα ψέματα, γιατί τόση κακία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Στην ίδια σας την επιστολή στην αρχή λέτε ότι συνεργαζόμαστε και στο τέλος το αναιρείτε. Αυτοί είστε!!!!!!

Τόσα χρόνια ήταν τα πάντα υπό διάλυση (το ρολόι χαλασμένο 30 χρόνια, το καμπαναριό έτοιμο να πέσει σε ένα μεγάλο σεισμό, η σκεπή της εκκλησίας χαλασμένη, το κελί ερειπωμένο, το νεκροταφείο δεν είχε τοίχο, η εκκλησία 18 χρόνια άβαφτη και το οικόπεδο πίσω από την εκκλησία σκουπιδότοπος) και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να τα φτιάξει.

Τα φτιάξαμε εμείς, οι Αυστραλέζοι και το ευχαριστώ ήταν η αχαριστία σας.
Αίσχος!!
Σας ρωτώ τι είχατε προσφέρει εσείς όλα αυτά τα χρόνια;;;; Ένα μεγάλο τίποτα!!!

Για εξηγήστε μου για τι ακριβώς με κατηγορείτε, διότι εγώ για ότι γινόταν σχετικά με το έργο, έπαιρνα πάντα τηλέφωνο τον Σεβασμιώτατο και αν θυμάστε και δεν έχετε επιλεκτική μνήμη, την άδεια την έβγαλε η εκκλησία. Έγινε κάτι παράνομο που δεν γνωρίζουμε; Αν ναι να το καταγγείλετε κύριοι και να ξέρετε ότι είστε συνυπεύθυνοι.

Δεν ντρέπεστε να με κατηγορείτε γιατί έβαλα μια μαρμάρινη πλάκα, (για την οποία παρεμπιπτόντως είχατε ενημερωθεί), με τα ονόματα των ανθρώπων που δεν άφησαν το καμπαναριό να πέσει και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες;

Δεν ντρέπεστε να με κατηγορείτε γιατί κάποιος πέφτοντας πάνω στο μισό μέτρο τοίχο στο παρκινγκ, (που φτιάχτηκε με δικά μας λεφτά), με το αυτοκίνητο του, η το τρακτέρ του, δεν ξέρω, τον γκρέμισε και όταν το έμαθα πρότεινα να μην ξανακτιστεί για να μπορούν να μπαίνουν με ασφάλεια τα αυτοκίνητα μέσα;

Αφού δεν θέλατε να παραμείνει γκρεμισμένος ο τοίχος γιατί ένα μήνα δεν μαζεύατε τις πέτρες από τo δρόμο και δεν πληρώσατε να ξανακτιστεί; Εγώ όταν το γκρέμισαν ήμουν στην Αυστραλία.

Δεν ντρέπεστε να με κατηγορείτε ότι έδινα απευθείας εντολές σε εργάτες η τεχνίτες; Οι εργάτες και οι τεχνίτες που εγώ πλήρωνα και όχι εσείς, έκαναν το έργο σύμφωνα με το σχέδιο του μηχανικού που εσείς διαλέξατε όχι εγώ.

Εφόσον δεν έκαναν κάτι εκτός σχεδίου, τις εντολές τις έδινα εγώ που τους πλήρωνα. Η μήπως τους πληρώνατε εσείς και δεν το θυμάμαι; θα πρέπει εδω να σας υπενθυμίσω ότι όταν ζήτησα από ένα δικό μου μηχανικό να ρίξει μια ματιά στη πλατεία να μου πει τη γνώμη του, ο επίτροπος σας του είπε να τα μαζέψει και να φύγει γιατί η πλατεία είναι δική σας και δεν θέλετε τα λεφτά των Αυστραλεζων.

Άλλωστε κύριοι το ίδιο λέτε και σήμερα, διότι προ ημερών άλλος επίτροπος ανακοίνωσε ότι «ποτέ και σώσουν να δώσουν άλλα λεφτά χεστηκαμε!!»

Και επαναλαμβάνω γιατί ακριβώς με κατηγορείτε αχάριστοι; Ντροπή σας. Ακόμα και όταν κάναμε την δωρεά (μαζί με την Κυθηραική Αδελφότητα), για να φτιαχτεί η παιδική χαρά στο χωριό, ο επίτροπος της εκκλησίας μου είπε επί λέξη, «τι την θέλετε την παιδική χαρά, εκείνα τα χρόνια δεν είχαμε παιδικές χαρές. Να δώσετε τα λεφτά να φτιάξουμε την εκκλησία».

Ο επίτροπος της εκκλησίας δεν ήθελε να γίνει ένα έργο που θα έδινε χαρά σε μικρά παιδιά!!!!

Εσείς είστε οι άνθρωποι που εκπροσωπείτε την εκκλησία;;; Ντροπή σας. Και να μου πείτε τι είναι το κλπ που έκανα χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. Σας προκαλώ!!

Αφού κύριοι είχατε προβλήματα με τη συνεργασία μας γιατί πέρυσι τρεις μέρες πριν φύγω για την Αυστραλία με καλέσατε να μου κάνετε το τραπέζι στην αγία Πελαγία και δυο μέρες πριν φύγω ήρθατε στο σπίτι μου στα Λογοθετιανικα για να με χαιρετίσετε και να με ευχαριστήσετε; Γιατί τότε δεν μου αναφέρατε όλα αυτά τα ψέματα που γράφετε στην επιστολή σας; Τώρα το θυμηθήκατε; Δεν ντρεπόσαστε!!!

Εσείς είστε οι αντιπρόσωποι του θεού; Η μήπως κάνω λάθος; Μετά από τόσα που προσφέραμε, και την διάθεση που είχαμε να προσφέρουμε κι άλλα, γιατί δεν τηρήσατε την υπόσχεση σας κύριοι ΨΕΥΤΕΣ;;;;
Ποτέ δεν είχα καταλάβει με τι αχάριστους ανθρώπους είχα να κάνω!!! Σχετικά με τη χρήση του κελιού, όπως και να έχει το θέμα, τόσα χρόνια δεν το χρησιμοποίησε ποτέ κανείς, παρά μόνο η επιτροπή της εκκλησίας σε ελάχιστες περιπτώσεις, διότι μάλλον η επιλεκτική σας μνήμη δεν σας επιτρέπει να θυμηθείτε ότι τις περισσότερες φορές κάνατε τα συμβούλια μέσα στην εκκλησία και όχι στο κελί.

Ποτέ κανείς εκτός από τον συγκεκριμένο επίτροπο δεν ζήτησε και δεν νομίζω ότι πρόκειται να ζητήσει να γίνει κάποια προσωπική του εκδήλωση, είτε μνημόσυνο, είτε γενέθλια, στο συγκεκριμένο κελί.

Ξεχάσατε κύριοι ότι κατ επανάληψη σας πήρα γι’ αυτό το λόγο τηλέφωνο και εσάς και το Σεβασμιώτατο και μου είπατε ότι έχω απόλυτο δίκιο και δεν θα γίνει ποτέ καφενείο το κελί; Γιατί λοιπόν αναρωτιέστε γιατί μπαίνει εκ των υστέρων αυτός ο όρος και μόνο για τον άγιο Μηνά κύριοι ψεύτες;;;;;

Και εδώ θα πρέπει να σας θυμίσω για άλλη μια φορά διότι πιθανότατα έχετε και θέμα αντίληψης, ότι η δωρεά μας αφορούσε τον άγιο Μηνά και όχι τον άγιο Βασίλη και την αγία Τριάδα. Όσο για το τι αναρωτιέστε, με αφήνει απόλυτα αδιάφορο. Και τα υπονοούμενα όχι σε μένα, δεν περνάνε.

Θα σας πω όμως τι αναρωτιέμαι εγώ. Στην επιστολή σας βάζετε όλους τους ναούς των Λογοθετιάνικων σε μια παρένθεση. γιατί δεν κάνατε το ίδιο και όταν σας παρακάλεσα να κάνετε μετά από τρεις συνεχόμενους χορούς στην αγία Τριάδα, ένα χορό στον Άγιο Μηνά προς τιμή των δωρητών και προκειμένου να γίνουν τα εγκαίνια της πλατείας του Αγίου Μηνά; Τότε επειδή έτσι σας βόλευε τα ξεχωρίσατε δεν βάλατε όλους τους ναούς των Λογοθετιάνικων σε μια παρένθεση.

Και επειδή έχετε αδύνατη μνήμη, να σας τη φρεσκάρω και να σας θυμίσω ότι όλα τα χρόνια, όταν γίνονταν χοροί στα Λογοθετιανικα, γίνονταν στον άγιο Μηνά, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Και σ’ αυτό το ψέμα σας δεν είχε όρια.

Μας κοροϊδεύατε με ψεύτικες υποσχέσεις. Ντροπή σας!! Όσο για την επιτροπή που θέλει να εργάζεται εποικοδομητικά, έτσι εργάζεται εποικοδομητικά;;; Απειλώντας οικογένειες και κάνοντας αντίποινα;;;;;;;;;; κατηγορώντας άδικα τους ανθρώπους που πρόσφεραν με αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν;;;;;;

Εσείς αντιπροσωπεύετε την εκκλησία και διδάσκετε το λόγο του θεού;;; Ντροπή σας !!! Δεν είστε άξιοι να μας κρίνετε και μάλιστα να μας κατακρίνετε. Δυστυχώς όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δεν πρόκειται να ξανασχοληθω μαζί σας, γιατί σας δίνω αξία.

ΕΙΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Υ.Γ. Μου στείλατε τρεις επιστολές 20/10/12 29/10/12 και 27/12/13 στις οποίες μας ευχαριστείτε για αυτά που έχουμε προσφέρει.

Γιατί πριν έξι μήνες ήμουν καλός και τώρα με κατηγορείτε ότι δεν ήμουν συνεργάσιμος; Μάλλον εσείς θυμηθήκατε κατά πως σας βολεύει κάποια πράγματα και προσπαθείτε να παραπλανήσετε το κόσμο με ψέματα. Αφού κάνατε τη δουλειά σας μας δείξατε την αχαριστία σας.

Και κάτι ακόμα οι συνεργάτες μου στα Κύθηρα εκτελούσαν εντολές μου!! Ετσι για να μη σας περάσει τίποτα άλλο από το μυαλό. Πολλά γίνονται.

Περίμενα από την κεφαλή της εκκλησίας να σταθεί στο ύψος των αρχών της να μεριμνεί χωρίς να υπονοεί και χωρίς να καλύπτει τα αποκαλυπτόμενα. Και κάτι τελευταίο αν και για σας είναι ψιλά γράμματα, αλλά για μένα είναι θέμα αρχών, οι δωρητές λειτούργησαν από καρδιάς και όχι από έπαρση προβολής, δεν έχουμε ανάγκη προβολής και να μας σέβονται επειδή προσφέραμε, διότι κύριοι ο σεβασμός είναι κάτι που δεν το γνωρίζετε εσείς.

Διότι εσείς τον απαιτείται, δεν τον κατακτάτε.
Η λασπολογία σας είναι το μόνο λιθαράκι που βάλατε σε αυτόν τον τόπο και γι αυτό θα σας θυμάται ο κόσμος .

Όλοι θα δώσουμε ΛΟΓΟ και όλοι θα κριθούμε.
-----------------------------
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΜΠΗΣ
-----------------------------