Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΑ... ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Νέος νόμος για διαβούλευση έχει αυτές τις μέρες το υπουργείο Τουρισμού και αλλάζουν τα πάντα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία θα υπαχθούν στο ΞΕΕ. 

Θα δοθούν αρμοδιότητες διακπεραίωσης στα ΚΕΠ.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ναι να υπαχθούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και λοιπά καταλύματα στο ΞΕΕ, αλλά επι ¨'ίσοις όροις''.

Δεν μπορεί τα ξενοδοχεία να έχουν μειωμένο χαράτσι και τα λοιπά καταλύματα να πληρώνουν κατά 17% περισσότερο.
Δεν γίνεται να υπαγόμαστε στο ΞΕΕ και να ανταγωνιζόμαστε το ξενοδοχείο που έχει άλλες υποχρεώσεις στις παροχές αλλά και άλλη αντιμετώπιση φορολογική από το κράτος και φυσικά είναι και απρόσωπο ειδικά τα μεγάλα ξενοδοχεία .

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι παραδοσιακός τρόπος τουρισμού, εκφράζει την Ελληνική οικογένεια, είναι η μικρή οικογενειακή επιχείρηση διασπαρμένη σε όλη την επικράτεια και ως επί το πλείστον φιλοξενεί οικογένειες και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν για λίγες μέρες ...σαν να βρίσκονται στο εξοχικό τους με "δικούς" τους ανθρώπους .

Δεν είναι τυχαίο ότι στα Ενοικιαζόμενα δωμάτια δίνεται η παροχή χρήσης κουζίνας, ελευθερία σε κήπους λαχανικών, ευκαιρία επαφής με ανθρώπους που μπορούν να μοιραστούν μια φυσική επαφή με το περιβάλλον.

Οι μικροί επιχειρηματίες των ενοικιαζομένων δωματίων στο μεγαλύτερο μέρος τπυς. είναι αγρότες ,μελισοκόμοι, καλλιεργητές, άνθρωποι που έχουν αυτή την δραστηριότητα παράλληλη με τα δωμάτια τους .

Οι σχέσεις που αναπτύσοντε είναι σχέσεις φιλικές, ζεστές οικογενειακές, κάτι διαφορετικό εντελώς από το ξενοδοχείο.

Πιστεύω ότι το υπουργείο αλλά και οι σινδικαλιστικοί φορείς να δούνε από κοινού την ιδιαιτερότητα των ενοικιαζομένων δωματίων, να στηριχθούν και επιτέλους αν είναι να ανήκουν στο ΞΕΕ να πάψει ό όρος "λοιπά καταλύματα" που σας πληροφορώ και σας το λέω υπεύθυνα ότι τα τουριστικά καταλύματα που συμπεριλαμβάνονται τα ενοικιαζόμενα, οι κατοικίες τα διαμερίσματα, σήμερα έχουν παροχές που δεν υστερούν σε τίποτα με αυτά των ξενοδοχείων. 

Στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη στην επαρχία και μια ευκαιρία στον φιλοξενούμενο να γνωρίσει την φιλοξενία της Ελληνικής οικογένειας!! 

Ναι στην αναβάθμιση όχι στην ...εξαφάνιση. 
------------------------------------------------------------------------------
Δέσποινα Παπούλη Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων και Πρόεδρος Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς.
------------------------------------------------------------------------------