Το ...δισάκι τους στον ώμο και για άλλες πολιτείες τραβούν πολλά στελέχη των δημοσίων νοσοκομείων ειδικά της περιφέρειας, εξαιτίας της εγκατάλειψης του δημοσίου συστήματος και των χρόνιων προβλημάτων που παραμένουν άλυτα
 
Τραγική εικόνα παρουσιάζουν σήμερα τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειες καθώς οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και υλικών καθιστούν τη λειτουργία τους εξαιρετικά προβληματική. 
 
Είναι ενδεικτικό ότι στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου οι γιατροί είναι σε απόγνωση από την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ ακόμη και οι συνεχείς εκκλήσεις τους για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πέφτει στο κενό. 
 
Πρόσφατα οι Διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με επιστολή τους προς τους Υπουργό Υγείας, είχαν κάνει έκκληση για στελέχωση της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. 
Πλέον όμως μία παραίτηση εξαιτίας των τραγικών αυτών ελλείψεων είναι γεγονός. 
 
Ο προϊστάμενος της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του και ζητά από τις 14 Ιουλίου να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. 
 
Δείτε την επιστολή παραίτησής του:
 
 
 
Όμως και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία η εικόνα δεν είναι καλύτερη. 
Ενδεικτική η περίπτωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας όπου οι γιατροί με αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους ζητούν λύση στα προβλήματα που λιμνάζουν. 
Το νοσοκομείο συχνά πυκνά στερείται βασικών κονδυλίων με συνέπεια να μην μπορεί να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών. 
 
Οι ελλείψεις σε βασικά υλικά και εξετάσεις είναι καθημερινότητα, ενώ και τα μηχανήματα είναι πλέον πεπαλαιωμένα ή μη συντηρημένα. Όσο για το προσωπικό γιατροί που συνταξιοδοτούνται ή αποχωρούν λόγω της κατάστασης δεν αντικαθίστανται ποτέ. 
 
Και αυτά αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα της εικόνας που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα της περιφέρειας. Μάλιστα μαζί με την υποστελέχωση των πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ και την έλλειψη ειδικών συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ κάνουν την κατάσταση για τους κατοίκους της χώρας εκρηκτική.
------------------------------------------------
Πηγή: iatropedia.gr-Δήμητρα Ευθυμιάδου
------------------------------------------------