Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τηλεοπτικά Γυρίσματα στα Κύθηρα για τις εκπομπές "Στον Τόπο που Γεννήθηκα" και "Τα Μοναστήρια του τόπου μου" {ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ}

Το τηλεοπτικό συνεργείο του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού"4Ε" της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την σελίδα μας και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό "Adelin FM" και κατόπιν συνεννόησης με τον νέο Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη θα προβεί σε γυρίσματα τηλεοπτικών ντοκυμανταίρ στα πλαίσια των εκπομπών του "Στον Τόπο που Γεννήθηκα" και "Τα μοναστήρια του Τόπου μας".
Τα γυρίσματα  θα πραγματοποιηθούν 24 , 25, 26, και 27 Σεπτεμβρίου 2014 στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, με ημερομηνία άφιξης την 23η.



Συνολικά θα χρειαστούν 6 ημέρες  ώστε να επιστρέψουν ξανά στη βάση τους. Συμπεριλαμβάνεται η ημέρα που θα έλθουν και θα φύγουν από τα Κύθηρα και οι 4ημέρες γυρισμάτων .

Τα συνολικά έξοδα  2152 ευρώ συμπεριαλαμβανομένου του ΦΠΑ, οδοιπορικά (μετάβαση – καύσιμα, διόδια, κλπ), αμοιβή συνεργείου (2 κάμερες) καλύφθηκαν από τις ευγενικές χορηγίες ως εξής :

Με την συμπλήρωση του απαραίτητου ποσού σήμερα, τα χρήματα απεστάλλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε TV.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς και ειδικά την εξαιρετική συνεισφορά των πλοιοκτητών του τοπικού πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που πάντα με διακριτικότητα και ευγενική διάθεση συμβάλουν με αγάπη σε ότι αφορά το νησί μας.

Να προσθέσουμε εδώ ότι οι πλοιοκτήτες του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ εκτός της ήδη προσφοράς τους προσφέρουν και δωρεάν την μεταφορά του τηλεοπτικού συνεργείου προς και από τα Κύθηρα.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, δηλαδή από 23~27 Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου να φιλοξενηθούν αλλά και να υπάρξουν ανάλογες προσφορές για γεύματα.

Αμέσως μετά την δημοσίευση μας ελάβαμε την προσφορά της κ. Πωλίνας Σοφίου και του κ. Ανάργυρου Κομπή ότι προσφέρουν ΟΛΑ τα γεύματα του Συνεργείου και ότι άλλο αφορά το εστιατόριο, καφέδες - σάντουϊτς, και παράδοση στον τόπο των γυρισμάτων εάν δεν μπορούν να πάνε στο εστιατόριο της.

Επίσης ελάβαμε την προσφορά για την καθολική φιλοξενία των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου όλο το διάστημα που θα παραμείνουν για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, από την κ. Κατερίνα Κασιμάτη στο συγκρότημα "Vikedios Rooms" 

Ο Σταθμός 4E TV δεσμεύεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τεχνικής πλευράς, τόσο σε Ελλάδα όπου και προβάλλεται η εκπομπή όσο και παγκόσμια μέσω των δορυφόρων eutelsat (ΟΤΕ TV), των υπολοίπων  δικτύων αλλά και του διαδικτύου.

Τα γυρίσματα θα βασισθούν σε σχετικά σενάρια τα οποία δημιουργούνται και θα περιστρέφονται στην ανάδειξη όλων των πολιτιστικών μνημείων και κτισμάτων του τόπου μας, τα ήθη και έθιμα καθώς και την παραδοσιακή μας κουζίνα, προβάλλοντας παράλληλα και τις ομορφιές κάθε περιοχής σε ολόκληρο το νησί.  Παράλληλα δε θα γυρίζεται και η θρησκευτική παράδοση του τόπου μας με τις εκκλησίες τα μοναστήρια αλλά και τις παράλληλες ομορφιές των περιοχών που βρίσκονται.

Σκοπός μας είναι τα ντοκυμανταίρ αυτά εκτός από την προβολή τους από το κανάλι 4E -OTE TV κ.λ.π. να υποτιτλιστούν στα Αγγλικά - Ρώσσικα και Κινέζικα και να προβληθούν ανάλογα μέσω YouTube στις αντίστοιχες  περιοχές έτσι ώστε τα Κύθηρα-Αντικύθηρα να γίνουν παγκόσμια γνωστά με τον σωστό τρόπο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσφέρθηκαν για την φιλοξενία αλλά και για τα γεύματα και να τονίσουμε ότι όποτε οι Κυθήριοι ενώνονται για να επιτύχουν κάτι αποδεικνύεται ότι κάνουν πάντα επιτυχίες.......
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------