Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σχετικά με την απάντηση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ.Μηνα Λογοθετιανίκων

Διαβάζοντας την επίσημη απάντηση της εκκλησίας από την επιτροπή σε ότι αφορά τα γεγονότα που είχαν να κάνουν με την χρήση του κελιού του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά πραγματικά περίμενα από τους αντιπροσώπους τους μια σοβαρή , ξεκάθαρη και όχι πασαλειματική απάντηση που τους ξέφυγε και άλλα είπαν, άλλα έκαναν, και άλλα εννοούσαν.

Για άλλη μια φορά για να μην εξευτελίζουμε τα πάντα και εφόσον τοποθετούνται επισήμως, απαντώ για την ιστορία των γεγονότων, που οι επιστολογράφοι μάλλον επίτηδες τα παρέκαμψαν.

Δέκα ημέρες πριν την γιορτή των γενεθλίων της κόρης του επιτρόπου Δημήτρη Λογοθέτη, χωρίς να δοθεί έκταση και δημοσιότητα του ζητήθηκε να μην τα κάνει στο χώρο του κελιού.

Ακόμα και ο Σεβασμιότατος ο οποίος μίλησε μαζί τους, από το αποτέλεσμα τελικά κρίθηκε αόρατος αφού την σύστασή του δεν την έλαβε υπόψη κανένας από την επιτροπή , ούτε και ο ιερέας.

Όσο για το σημείο της επιστολής που αναφέρονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του δωρητή , θα έπρεπε να σκεφτούν ότι αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές, του δωρητή και του απολαύοντα της δωρεάς.

Η απαξίωση της εκκλησιαστικής επιτροπής και του ιερέα προς τους δωρητές με την σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης μόνο θλίψη προκαλεί .

Και μάλιστα όταν μέλος της επιτροπής με την έπαρση της προστασίας της σφραγίδας της Ιεράς Μητρόπολης, σε ενημέρωση του ότι οι δωρητές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με όλα αυτά που συμβαίνουν και δεν θα προσφέρουν άλλες δωρεές, απάντησε κοινώς, ποτέ τους και μην δώσουν άλλα χρήματα χεστήκαμε!!!

Και για την ενημέρωση τα γενέθλια δεν είναι τα μοναδικά κοσμικά γεγονότα γιατί μόνο σ' αυτό υπήρχε ένσταση διότι γνωρίζουμε πολύ καλά την χρήση του κελιού σε κάθε εκκλησία, αλλά υπήρξε και στο παρελθόν παρόμοια χρήση του κελιού για προσωπικούς λόγους του ιδίου επιτρόπου.

Στα γενέθλια το μικρό ψυγειάκι ήταν καταψύκτης παγωτών και η τούρτα με τα κεράκια σβήστηκαν εντός στολισμένου τραπεζιού μέσα στο κελί. Μάλιστα επειδή υπήρχε διαμαρτυρία ως προς την χρήση από τους δωρητές , είχαν αποφασίσει διότι λέει είναι η εκκλησιαστική επιτροπή και μπορεί να κάνει ότι θέλει, να ξανακάνουν άλλη εκδήλωση η οποία με παρέμβαση του Σεβασμιότατου ακυρώθηκε.

Δυστυχώς μόνο που σε σημερινή μου επικοινωνία με τον Σεβασμιότατο που μάλλον έχει επιφορτιστεί με το όλο θέμα και εκνευρισμένος μου έκλεισε το τηλέφωνο αποκαλώντας με ψεύτρα, τον κατανοώ, αλλά δεν δέχομαι με τίποτα να με αποκαλεί ψεύτρα και να ισχυρίζεται ότι τα γεγονότα που συνέβησαν την βραδιά της εκδήλωσης των γενεθλίων, μέσα στο μαγαζί μου από τον εισβολέα Δημήτρη Λογοθέτη ο οποίος ενοχλήθηκε επειδή τραβήξαμε φωτογραφίες την πλατεία και προκάλεσε την φυγή πελατών μου, την σύγχυση της οικογένειας μου αναφερόμενος στη μητέρα μου είπε ότι δεν λιποθύμησε (μαντικές ικανότητες ο Σεβασμιότατος) οτι είναι ψέμα.

Δεν τον είδα να έχει την ίδια ευαισθησία όταν στα μάτια ενός μικρού παιδιού ο εισβολέας έσπρωχνε, φώναζε και απειλούσε την μάννα του.

Ας είμαστε ειλικρινείς επιτέλους, παρουσιάστε τα γεγονότα όπως έχουν αν θέλετε να κρατήσετε λίγο τον σεβασμό που αρμόζει στην θρησκεία μας που υποστηρίζει μόνο την αλήθεια.
----------------------
Πολύμνια Σοφίου
----------------------