Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!!


Με την 'απόφασή' του, υπουργείου οικονομικών, να κλείσει της κατά τόπους ΔΟΥ και να μην 'αφήσουνε' στα ΓΕΦ σχεδόν καμία αρμοδιότητα, η ταλαιπωρία μας στην Α΄ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ όπου και ανήκουμε πλέoν, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
Σας παραθέτω ένα μικρό παράδειγμα που θα μπορούσε να έχει λυθεί, το πρόβλημα στην βάση του, δηλ στο κατά Περιοχή ΓΕΦ, η έστω και στο κατά Περιοχή ΚΕΠ .

Γ ια να 'ολοκληρωθεί' μια σχετικά 'εύκολη' μεταβολή κυριότητος, ι.χ. αυτοκινήτου, θα πρέπει εκτός των άλλων δικαιολογητικών ο κάτοχος του, να προσκομίζει πλέoν, και την ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ώστε να δείχνει ότι το ι.χ. ΔΕΝ χρωστά, καμία χρονιά τέλη κυκλοφορίας .

Έως εδώ καλό ακούγεται. Έλα όμως που την 'απλή' αυτή βεβαίωση την παίρνει μόνον ο ιδιοκτήτης, η ο εξουσιοδοτούμενος απ' αυτόν  με γνήσιο υπογραφής, ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ!!

Για να βγάλω βεβαίωση τελών κυκλοφορίας λοιπόν, στην Α΄ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ , όπου έχει συσσωρευτεί και ολόκληρος ο Αργοσαρωνικός,  πρέπει να κάνω τα εξής.

1) ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ και ανεβαίνω από τον ΤΡΙΤΟ όροφο στον ΕΒΔΟΜΟ!!! για να πάρω ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ!!!

2) Κατεβαίνω στον ΤΡΙΤΟ όροφο πάλι, και παίρνω την βεβαίωση, (αφού εκτυπωθεί πρώτα).

3) Ανεβαίνω πάλι ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ όροφο, για υπογραφή από την έφορο (ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ!!!!), αλλιώς περιμένω απ' έξω , από μισή έως και μια ώρα!!! ΚΑΙ αφού πάρω την υπογραφή,..ΤΟΤΕ

4) ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ όροφο, για να πάρω άλλη μια υπογραφή από τον ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ, (με μια μικρά!!! καθυστέρηση, ΚΑΙ

5) ΑΙΣΙΩΣ κατεβαίνω πάλι στον ΤΡΙΤΟ όροφο, για να μου βάλουν σφραγίδα, και να αφήσω το δεύτερο χαρτί, βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας !!!!
Το ανωτέρω κείμενο θα το προωθήσω με mail και στο υπουργείο συγκοινωνιών ( ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝ !!), και στο υπουργείο οικονομικών, αλλά και στην αρμόδια Α΄ ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ώστε να μπορέσουν να το.....αξιολογήσουν.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ!!! ΜΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΑ .....ΙΧ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ!!! ( μια άλλη φορά θα σας πω και για τα...ΦΙΧ εκεί να δείτε παραλογισμοί!!)
---------------------------------
Ανδρέας Παπαδόπουλος
---------------------------------