Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Αποφασίστηκε και διατάχθηκε επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

Στο μέτρο της επίταξης των υπηρεσιών των εργαζομένων στη ΔΕΗ, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση, προκειμένου να διακοπούν άμεσα οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του «μικρής» ΔΕΗ. 


Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για εργάσιμη ημέρα, καθώς προληπτικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε από την Παρασκευή τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου αυτό το Σαββατοκύριακο «λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών».

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη.

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», αναφέρεται.
 
Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής το Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου έξι ώρες, έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική ως προς κάποια αιτήματά της.

«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Δριμείες υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο δημοψήφισμα που έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική να συγκεντρωθούν ή όχι οι απαιτούμενες υπογραφές βουλευτών. 
----------------------------------------
Πηγή: Ελευθεροτυπία
----------------------------------------