Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ - Στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση πλήθος ακινήτων

Αμεσα τίθεται σε εφαρμογή απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων σχετικά με τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 

Σε σχέση με προηγούμενη απόφαση, στη νέα λίστα δεν περιλαμβάνονται ακίνητα όπως το Cape Sounio και δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις στην περιοχή της Γλυφάδας. 


Σημειωτέον πως η νέα απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί στο τέλος Μαΐου επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα.

Από το σχετικό ΦΕΚ προκύπτει ότι στη νέα λίστα περιλαμβάνονται πλήθος ακινήτων, από τα οποία αυτά που αναμένονται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, είναι:
  • το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
  • ο τουριστικός λιμένας Ζέας
  • οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας στη Χαλκιδική
  • το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
  • τα τρία ακίνητα που αποτελούν το Ξενία Ναυπλίου
  • το Ξενία Έδεσσας και
  • το Τουριστικό Περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας
Από εκεί και πέρα, στη λίστα περιλαμβάνονται μία σειρά από ακίνητα, εκ των οποίων ένα βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Επίσης, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται ακίνητα που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Σούδα Χανίων, η Σκοτίνα Πιερίας, τα Ιωάννινα, η Ρόδος, το Καμάρι Θήρας, τα Βίλλια Αττικής, η Ναύπακτος, το Γαλατάκι Κορινθίας, η Λιμνιώνα Ευβοίας, οι Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας, η Βέροια, οι Εύζωνοι Κιλκίς, η Πύλος, η ΒΙΠΕ Καλαμάτας, ο Αγ. Ιωάννης Σιθωνίας και η Πάτρα. Ακόμη, περιλαμβάνονται ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, όπως είναι δύο στην Πλάκα και ένα στο Κουκάκι.
-------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------